Vai Putinam tiešām uzradies pretinieks cīņā par prezidenta krēslu?

© Pixabay.com

Lai kandidētu uz Valsts prezidenta amatu 2024. gada martā notiekošajās vēlēšanās Borisam Nadeždinam līdz šodienai, 25. janvārim, jāsavāc 100 tūkstoši Krievijas vēlētāju parakstu.

Nedēļas nogalē daudzās Krievijas un ārvalstu pilsētās veidojās rindas, lai parakstītos par politiķa Borisa Nadeždina izvirzīšanu Krievijas prezidenta amatam, vēsta BBC.

Nadeždins kandidē no ārpusparlamenta partijas “Pilsoniskā iniciatīva”, tāpēc, lai iekļūtu biļetenā, viņam jāsavāc 100 tūkstoši parakstu.

Politiķa izvirzīšana izraisīja domstarpības Krievijas opozīcijā, taču daudzi tās pārstāvji tagad aicina dot savu parakstu par Nadeždinu, nodēvējot šo akciju par likumīgu protesta formu pret karu Ukrainā.

Krievijas opozīcija Nadeždina izvirzīšanu uztvēra skeptiski. Jau rudenī Krievijas mediji rakstīja, ka Kremlis domā par viņu kā “liberālo kandidātu” cīņai ar Putinu par prezidenta krēslu. (Līdzīgi kā 2018. gada vēlēšanās šo lomu spēlēja TV raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka).

Nadeždins gan apgalvoja, ka nav saskaņojis savu kandidatūru ar Kremli..

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais