Krievijas plāns potenciālam uzbrukumam NATO un Baltijas valstīm ietver MI vadītus tankus

© Depositphoto

Eiropas politiskais un drošības scenārijs šobrīd izklausās kā norakstīts no zinātniskās fantastikas romāna: konflikta gadījumā tiek iedomātas tālas darbības raķetes, kas plosās pa civiliem mērķiem visā Eiropā, kamēr kaujas laukos valda mākslīgā intelekta (MI) vadīti tanki.

NATO brīdina par iespējamu Krievijas agresiju pret Baltijas valstīm vismaz pēc divdesmit gadiem. Premjerministri, aizsardzības sekretāri un militārie vadītāji saka, ka liela konflikta draudi šobrīd ir lielāki nekā jebkad kopš Kubas raķešu krīzes. Eiropas valdības viena pēc otras izsaka nopietnus brīdinājumus saviem pilsoņiem gatavoties kaujai.

NATO valstis šobrīd gatavojas vienām no lielākajām mācībām vēsturē. 90 000 karavīru no visiem kontinenta nostūriem un ASV centīsies demonstrēt savu militāro spēku pret Vladimiru Putinu un citiem iespējamiem draudiem.

Šobrīd visā demokrātiskajā pasaulē bijušie militārie komandieru un drošības eksperti mēģina simulēt, ​​kā līdz 2044. gadam var notikt krievu uzbrukums Eiropā un tiek secināts, ka tas visticamāk tiks īstenots trīs posmos:

  1. Kiberkarš un raķešu uzbrukumi: Pirmais posms ietver masveida kiberuzbrukumu, kas tikšot vērsts pret enerģijas infrastruktūru, Eiropas galvaspilsētu satiksmes regulēšanas sistēmām, kā arī militāras tehnikas ražošanas kompleksiem. Tam sekotu raķešu un dronu uzbrukumi, izmantojot tālas darbības radiusa tehnoloģijas.
  2. Invāzija sauszemē, jūrā un gaisā: Otrajā posmā Krievija plāno veikt plašu invāziju, iekļaujot sauszemi, jūru un gaisu. Šajā posmā ietilpst arī jaunu tehnoloģiju izmantošana, piemēram, mākslīgā intelekta vadītie tanki un speciālie spēki.
  3. Arktikas kontrole: Kā trešais posms tiek minēta Krievijas interese pārņemt kontrolējošu lomu Arktikā, liedzot pieeju neaizsalstošajiem jūras ceļiem. Tas ļautu Krievijai efektīvi kontrolēt attiecīgo reģionu un palielināt savu ekonomisko ietekmi.

Ekspertu vidū izskan arī iespējams konflikts kosmosā, kur satelīti tiek izmantoti, lai uzbruktu vai traucētu viens otram - Ukrainā tas jau ir darīts zemākā līmenī. Tiks veiktas arī dezinformācijas kampaņas, propagandas kampaņas un cita veida nevardarbīgs spiediens, lai izraisītu nemierus valstīs, kuras Krievija vēlas iekļaut savā ietekmes sfērā.