Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Budanovs pieļauj, ka Prigožins joprojām ir dzīvs

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs apgalvo, ka "nav pierādījumu" par Prigožina nāvi un ka Vāgnera vadītājs joprojām varētu būt dzīvs, raksta londonlovesbusiness.com.

Atgādinām, ka par Prigožina nāvi tika ziņots pagājušā gada augustā, kad pēc viņa neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Maskavā, kas tika organizēts 2023. gada jūnijā, viņš gāja bojā, sprāgstot lidmašīnai.

Oktobrī Putins paziņoja, ka lidmašīna uzsprāga granātu detonācijas laikā, kas nogalināja visus lidmašīnā esošos pasažierus un apkalpes locekļus. Putins nāca klajā ar paziņojumu, ka avārijā bojāgājušo ķermeņos tika atrastas rokas granātu lauskas.

“Uz lidmašīnu ārējas ietekmes nebija - tas jau ir konstatēts fakts. Diemžēl netika veikta ekspertīze alkohola vai narkotiku klātbūtnes noteikšanai cietušo asinīs, lai gan mēs zinām, ka izmeklēšana atklāja ne tikai 10 miljardus rubļu skaidrā naudā, bet arī 5 kilogramus kokaīna,” runājot ar Financial Times, sacīja Budanovs.

“Vāgners pastāv joprojām. Un, runājot par Prigožinu, es nebūtu tik steidzīgs ar secinājumu izdarīšanu. Es nesaku, ka viņš nav miris vai ka viņš ir miris. Es saku, ka nav neviena pierādījuma, ka viņš ir miris.”

Valērijs Solovejs, bijušais profesors Maskavas Starptautisko attiecību institūtā, kas apmāca spiegus un diplomātus, brīdinājis Vladimiru Putinu, ka Prigožins "gatavojas atriebībai". Viņš apgalvo, ka patiesībā uz uzspridzinātās lidmašīna klāja atradās Vāgnera priekšnieka dubultnieks.

Solovejs sacīja, ka "lidmašīnu, ar kuru bija paredzēts lidot Jevgeņijam Prigožinam, notriekusi Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma".

Viņš piebilda: "Pats Prigožins nebija uz klāja, viņa vietā lidoja viņa dubultnieks."

Solovejs sacīja, ka Kremļa augstākās amatpersonas plānojušas slepeno plānu noslepkavot Prigožinu pēc viņa īslaicīgās sacelšanās pret Putinu 23. jūnijā.

Slepkavību "izstrādāja" Krievijas Drošības padome, un Putins to personīgi "sankcionēja".

Prigožins tagad dzīvo kaut kur pasaulē ar “1,6 miljardiem mārciņu”, un Solovejs sacīja, ka tas ir “vairāk nekā pietiekami, lai atriebtos” pret Putinu un viņa režīmu.

"Viņš plāno atriebties cilvēkiem, kuri grasījās viņu iznīcināt, un iznīcināja viņam tuvus cilvēkus.”