Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Medvedevs draud, ka Krievija sāks karu ar ASV par Aļasku

© Depositphotos

Bijušais Krievijas premjerministrs Medvedevs nosaucis karu starp Krieviju un ASV par "neizbēgamu" - par to viņš rakstīja savā lapā sociālajā tīklā Twitter, komentējot ASV Valsts departamenta pārstāvja teikto, ka Krievija neatgūs 19. gadsimtā ASV pārdoto Aļasku, raksta dialog.ua.

Medvedevs savam ziņojumam pievienojis smaidošu sejiņu, iespējams, dodot mājienu par sarkasmu. Iepriekš ASV Valsts departamenta preses sekretāra vietnieks sacīja, ka Putins “nedabūs” Aļasku - ar šiem vārdiem viņš komentēja baumas, ka Putins esot parakstījis dekrētu, nosaucot Aļaskas pārdošanu ASV par "nelikumīgu".

Sociālo tīklu lietotāji atzīmē, ka Medvedevs pēdējo divu gadu laikā tiek turēts aizdomās par narkotiku un alkohola lietošanu, saistībā ar viņa savādajiem izteikumiem par karu ar Ukrainu. Bijušais Krievijas premjers sabiedrībā parādās reti, biežāk sazinoties ar ārpasauli caur sociālajiem tīkliem.

Jāpiebilst, ka Medvedeva paziņojums izraisīja pretrunīgu reakciju Krievijā - daži eksperti uzskata, ka viņš cenšas provocēt ASV un izraisīt jaunu spriedzi starp abām valstīm, savukārt komentāros zem ziņas lietotāji smīkņā par Medvedevu, sakot, ka Maskavai nav nekādu izredžu konfrontācijā ar pasaules varenāko armiju.