Trešdiena, 22.maijs

redeem Emīlija

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija uz jaunas pārtikas krīzes sliekšņa - sāk trūkt arī piena produkti

© Pixabay.com

Krievijas lauksaimniecības ministrs Dmitrijs Patruševs brīdinājis Krievijas piena ražotājus, ka strauji augošo cenu dēļ valstī tuvojas piena krīze, raksta dialog.ua.

Šobrīd situācija piena tirgū Krievijā ir jau tik nopietna, ka Patruševs draudējis ražotājiem ar “nepopulāriem lēmumiem”, ja cenas tiks vēl paaugstinātas.

Kremlis ar visiem spēkiem cenšas demonstrēt kontroli pār situāciju, lai nesabojātu Krievijas Federācijas prezidenta reitingus pirms viņa pārvēlēšanas. Analītķis Anatolijs Ņesmijans brīdina, ka šāda manuāla krīzes vadība un represīvi pasākumi pret ražotājiem ne pie kā laba nenovedīs.

"Piens vienkārši pazudīs. Slaucamo ganāmpulks var tikt palikt zem naža. Un tās nav vistas. Slaucamās govs izaudzēšana un novešana līdz produktīvam vecumam ir gan laika, gan ievērojamu ieguldījumu jautājums," komentē eksperts. Viņš precizē, ka inflācijas līmenis Krievijā aug tik strauji, ka ražotājiem nākas paaugstināt cenas, pretējā gadījumā viņi strādās ar zaudējumiem.

"Sankcijas objektīvi pasliktina ekonomisko situāciju valstī, bet varas iestādes to nevēlas atzīt. Ja viņi turpinās pieturēties pie šādas attieksmes un par katru cenu demonstrēs “stabilitāti”, galu galā viņi var zaudēt pašu ekonomiku," raksta Ņesmijans, turklāt viņš krieviem iesaka gatavoties straujam cenu kāpumam visai produkcijai, ne tikai pienam un olām.