Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Sprādziens daudzdzīvokļu mājā, kurā gāja bojā bērns, iespējams, izraisīts tīši

© Pixabay.com

Ugunsgrēkā izpostītajā daudzdzīvokļu mājā Lietuvā atrastas bīstamas vielas, vēsta ziņu portāls 15min.lt. Izdevums norāda, ka, visticamāk, sprādziens mājas ceturtajā stāvā, dzīvoklī, kurā dzīvoja kāds septiņdesmitgadīgs vīrietis, izraisīts tīši.

“Esam saņēmuši speciālistu slēdzienu, pēc kura var teikt, ka ir atrastas naftas produktu - benzīna, dīzeļdegvielas un eļļas pēdas. Arī uz ekspertīzei nodotajām sadegušo apģērbu atliekām ir benzīna pēdas,” pastāstīja Viļņas prokurors Jūliuss Rēksnijs.

"Dzīvoklis un tajā esošās lietas, iespējams, bija stipri aplaistītas ar kādu viegli uzliesmojošu naftas produktu, iespējams, ar benzīnu, kas pēc tam acīmredzot tika aizdedzināts," viņš sacīja, piebilstot, ka naftas produktu pēdas atrastas arī dzīvokļa īpašnieka garāžā. Kā norāda prokurors, viena no galvenajām versijām ir dzīvokļa īpašnieka pašnāvība. Pēc viņa teiktā, ugunsgrēka dienā aculiecinieki kāpņu telpā sajutuši asu ķīmisko vielu smaku.

Janvāra sākumā Lietuvā pēc vairākiem sprādzieniem izcēlās ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā. Pēc varasiestāžu ziņām, uguns izplatījās uz četriem dzīvokļiem ceturtajā un piektajā stāvā. Ugunsgrēka laikā tika bojātas daudzdzīvokļu mājas konstrukcijas, iebruka griesti starp degošajiem dzīvokļiem.

Tika evakuēti 30 iedzīvotāji, saindējās 3 cilvēki un bojā gāja divi mājas iedzīvotāji.