Hamās ķīlnieku ģimenes iebrūk Izraēlas parlamentā: "Jūs nesēdēsiet šeit, kamēr viņi tur mirst!”

© Pixabay.com

Jeruzalemē Hamās teroristu saņemto ķīlnieku radinieku grupa ielauzās vienas no parlamenta komiteju sanāksmēm. Protestētāji, nesot izkārtnes ar uzrakstu "Jūs šeit nesēdēsiet, kamēr viņi tur mirst", pieprasīja politiķiem darīt vairāk, lai atbrīvotu Hamās nolaupītos tuviniekus, raksta lrytas.lt.

Aptuveni 20 cilvēku rīkotā akcija parādīja, ka valstī pieaug neapmierinātība, kopš jau ceturto mēnesi notiek Izraēlas karš ar Hamās Gazas joslā.

Kāda sieviete turēja trīs ģimenes locekļu fotogrāfijas, kas bija starp 253 cilvēkiem, kurus 7. oktobrī arestēja Hamās uzbrukuma laikā, kas izraisīja pēdējo gadu desmitu laikā smagākās kaujas. Aptuveni 130 cilvēki palika gūstā pēc tam, kad citi tika nogādāti mājās pēc pamiera novembrī.

“Es gribētu atgriezt vismaz vienu dzīvu, vienu no trim!” kliedza kāda protestētāja. Citi protestētāji turēja plakātus ar uzrakstu: "Jūs šeit nesēdēsiet, kamēr viņi tur mirst."

“Ļaujiet viņiem iet tagad, tagad, tūlīt!” viņi skandēja.

ASV, Kataras un Ēģiptes centieni nodrošināt vēl vienu ķīlnieku atbrīvošanu nav nesuši panākumus. Ķīlnieku liktenis, no kuriem 27, pēc Izraēlas teiktā, tika nogalināti Gazas joslā, ir neskaidrs.

Radinieki baidās, ka kara nogurums var vājināt sabiedrības uzmanību un interesi. Demonstrācijas, kas sākotnēji veicināja nacionālo vienotību, kļūst arvien agresīvākas. Protestējot pret notiekošo, ģimenes un atbalstītāji ir arī uzslējuši teltis pie premjerministra Benjamina Netanjahu mājas.

Svarīgākais