Igauņu tūristus nolaupījis mazpazīstams grupējums

Atbildību par septiņu igauņu velotūristu nolaupīšanu Libānā uzņēmies kāds mazpazīstams grupējums, kas vietējam ziņu portālam nosūtījis elektroniskā pasta vēstuli ar trīs sagūstīto cilvēku identifikācijas karšu kopijām.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

"Vakar vakarā mēs saņēmām e-pastu un informējām par to atbildīgos dienestus," ceturtdien paziņoja tīmekļa vietnes "Lebanon Files" vadītājs Rabihs Habers.

Igaunijas pilsoņu nolaupītāji - grupējums "Haraket El Nahda Wal Islah" - solījuši paziņot par prasībām vēlāk un apliecinājuši, ka ķīlnieki ir sveiki un veseli..

Izmeklētāji iepriekš pauduši aizdomas, ka aiz Igaunijas pilsoņu nolaupīšanas stāv libāniešu un sīriešu kontrabandistu grupējums.

Šonedēļ policija veica reidu pret aizdomās turamajiem tūristu nolaupītājiem. Izcēlās apšaude, kurā ievainots viens likumsargs.

Reids pret igauņu nolaupītājiem notika Bekaa ielejā starp Anžeras pilsētu un Sīrijas robežu - kalnainā apvidū, kur likuma vara nesniedzas.

Kā jau ziņots, trešdien 23. martā, plkst. 17.30 bruņoti, maskās tērpti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus.

Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā..

Pērn Bekaa ielejā tika nolaupīti divi poļu tūristi, kuri tika atbrīvoti armijas operācijā.

Svarīgākais