Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests Francisks: “Seksuālā bauda ir Dieva dāvana!”

© Scanpix

Pāvests Francisks ir teicis, ka seksuālā bauda ir "Dieva dāvana", kas ir "jādisciplinē ar pacietību", raksta bbc.com.

Viņš arī brīdināja par pornogrāfiju, kas, viņaprāt, rada "gandarījumu bez attiecībām" un var izraisīt atkarību.

Viņa uzruna Vatikānā bija daļa no sprediķu sērijas par netikumiem un tikumiem, koncentrējoties uz to, ko pāvests sauca par "iekāres dēmonu".

Tam sekoja konservatīvo katoļu kritika par viņa jauno doktrīnas vadītāju.

Kardināls Viktors Manuels Fernandess, kurš tika iecelts amatā pagājušā gada jūlijā, tika kritizēts par grāmatu, kuru viņš sarakstīja un publicēja 90. gadu beigās ar nosaukumu “Mistiskā kaislība: garīgums un jutekliskums”.

Grāmatā, kura šobrīd ir izņemta no aprites, tika apspriesta cilvēka seksualitāte un sniegti detalizēti apraksti par vīriešu un sieviešu pieredzi orgasma laikā. Sarunā ar katoļu tiešsaistes izdevumu Crux kardināls Fernandess sacīja, ka grāmatu sarakstījis, būdams vēl jauns, un "noteikti" nerakstītu to tagad.

Konservatīvie komentētāji grāmatu nodēvējuši par "perversu", norādot, ka kardināls Fernandess ir "nepiemērots" Ticības doktrīnas dikastērijas amatam.

Šī nav pirmā reize, kad pāvests Francisks vai kardināls Fernandess izsauc katoļu kopienas konservatīvo locekļu dusmas - decembrī kardināls Fernandess iepazīstināja ar tekstu, ko vēlāk apstiprināja pāvests Francisks un kurā sīki izklāstītas vadlīnijas, kas ļauj priesteriem svētīt viendzimuma pāru attiecības, kuras joprojām tika uzskatītas par grēcīgām, lai gan kardināls Fernandess uzsvēra, ka šāda nostāja neapstiprina viendzimuma pāru statusu katoļu baznīcas acīs.

Kardināls Gerhards Millers, kurš pāvesta Benedikta XVI laikā bija Baznīcas doktrīnas vadītājs, stingri nosodīja Vatikāna dokumentu. Garā atbildē, kas tika publicēta tiešsaistē, kardināls Millers sacīja, ka priesteris, kas svētīs homoseksuālu savienību, izdarīs "zaimojošu darbību".

"Saskaņā ar šāda veida svētību kritēriju varētu svētīt pat abortu klīniku vai mafijas grupējumu," sacīja kardināls Millers.