Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vēl viens trieciens Krievijai. Ķīnas bankas pārtrauc attiecības

© Pixabay.com

​Ķīnas bankas pārtrauks attiecības ar sankciju sarakstā iekļautajiem klientiem un pārtrauks sniegt jebkādus finanšu pakalpojumus Krievijas militārajai rūpniecībai neatkarīgi no valūtas un operāciju vietas, ziņo Bloomberg.

Ķīnas bankas ieviesušas vairākus ierobežojumus, strādājot ar Krievijas klientiem, turklāt pilnībā pārtrauc viņu finansējumu - šo lēmumu izraisījušas bažas par sekundārajām sankcijām.

Ziņu aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz avotiem, atzīmē, ka Ķīnas valstij piederošās bankas ir sākušas noteikt ierobežojumus Krievijas klientu finansēšanai, baidoties no sekām no ASV - divas Ķīnas bankas jau ir sākušas pārbaudīt savus klientus.

Krievijas ekonomikas analītiķis Anatolijs Ņesmijans savā “Telegram” kanālā raksta, ka ķīniešu lēmumos nav un nevar būt nekā pārsteidzoša, jo Ķīna ir gatava pamest Krieviju pie pirmajiem draudiem tās ekonomiskajai drošībai.

"Tikai Krievijas televīzijā un Krievijas vadības lozungos Ķīna un Krievija vienā tranšejā atvaira brutālā imperiālisma uzbrukumus, kamēr ķīnieši skatās uz saviem ziemeļu kaimiņiem ar skepsi un zināmu neizpratni. Ja lielai Ķīnas bankai tiek dota izvēle - radīt problēmas visam biznesam vai atteikt kredītu kādam Krievijas oligarham, tad, acīmredzamu iemeslu dēļ, viņi nosūtīs oligarhu tālā ceļā. Un, starp citu, viņiem būs taisnība: jūs, puiši, risiniet savas problēmas ar saviem partneriem, nevis iesaistāt mūs,” viņš raksta.