Kremļa propagandisti skandē, ka "Rietumu pasaule kļuvusi par "sodomītu perēkli" un to izārstēt var tikai krievu karavīrs"

© Scanpix

Tas, ka Kremļa propagandisti ņirgājas par ASV prezidentu Džo Baidenu, nav nekas jauns. Taču pagājušajā nedēļā parādījās viena interesanta un zīmīga nianse.

Proti, krievu ideoloģiskie darboņi klāstīja, ka ASV var "nejauši" izraisīt kodolkaru, jo pieeja "sarkanajai podziņai" ir cilvēkam, kurš sirgst ar demenci un ir neprognozējams, turklāt īsti nespējīgs atbildēt par savu rīcību. Propagandisti it kā ironiski, tomēr pilnā nopietnībā klāstīja, ka Baidenam taču netīšām varot sajukt, kura podziņa jāspiež, lai izsauktu medmāsu un ar kuru var izraisīt kodolkaru.

"Kremlinu" ieskatā šodienas ASV raksturo ar demenci sirgstošs prezidents un aizsardzības ministrs, kurš stratēģiskos jautājumus pārvalda no slimnīcas palātas (atsaukšanās uz aizsardzības ministra Loida Ostina ārstēšanos slimnīcā prostatas vēža dēļ). Propagandisti vēlas savā sabiedrībā radīt iespaidu, ka Krievija ir vienīgā spēcīgā un adekvātā lielvalsts ar stipru prezidentu, kurš spēj garantēt mieru un kārtību pasaulē.

Situācijā, kad Krievijas izraisītais karš "vienkāršos" iedzīvotājus ir novedis pie ekonomiskām grūtībām un daudzās kareivju nāves arī nav noslēpjamas, Kremļa polittehnologi ir atskārtuši, ka vienīgais ceļš, kā ideoloģiski mobilizēt sabiedrību, ir radīt cilvēko pārliecību par Krievijas vēsturisko misiju un cilvēces glābējas lomu. Faktiski misionārisms ir tas, kas satur kopā Krieviju, līdzīgi kā savulaik nacistisko Vāciju.

To savā neprātīgajā monologā apliecināja arī bijušais Tambovas mērs Aleksandrs Kondratjevs, kurš kā brīvprātīgais karojis Ukrainas frontē un apbalvots ar vairākām medaļām. Viņš uzsvēra, ka visa Rietumu pasaule ar Ukrainu priekšgalā ir kļuvusi par "sodomītu perēkli" un to izārstēt var tikai krievu karavīrs. Viņa ieskatā lielākā vēsturiskā kļūda bija tā, ka Krievija pēc Aukstā kara beigām izveda savu karaspēku no Varšavas pakta valstīm, jo tūdaļ pēc tam tās pievērsās nacismam. Savukārt ukraiņi pašlaik izcieš sodu par to, ka ir "nodevuši pareizticību un atteikušies no Dieva".

Kondratjeva ieskatā Ukraina ir iekļaujama Krievijā. Viņš arī atražoja visu propagandistu klusāk vai skaļāk izteikto, ka viņa valsts ir Padomju Savienība un viņš dzīvo tās lielajā teritorijā ar visām no tā izrietošajām sekām.

Krievus nevienā brīdī nemulsina tas, ka viņi par "vēsturiskajām krievu zemēm" ("исконно русские земли") dēvē savulaik okupētas teritorijas. Tas būtu tas pats, ja Lielbritānija kādā brīdī paziņotu, ka visi bijušie Britu impērijas valdījumi ir Lielbritānijai vēsturiski piederošas zemes. Lai arī krievi nepamatoti pārmet Rietumiem koloniālu domāšanu, tomēr pati Krievija vēl joprojām uz savām bijušajām kolonijām raugās ar īpašniecisku skatu. Tās nav labas ziņas arī Baltijas valstīm, un tieši tāpēc mūsu uzdevums ir pēc iespējas lobēt militārā atbalsta nepieciešamību Ukrainai.

Svarīgākais