Kas ir Putina “Ahileja papēdis”? Atbild psihologs

© Scanpix

Arī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir savs “Ahileja papēdis”, izdevumam “Telegraph” sacīja neverbālās komunikācijas eksperts un politikas psihologs Valentīns Kims.

Krievijas Federācijas līdera vājais punkts ir līdera īpašību trūkums. “Tieši tāpēc viņš nespēj sakaut konkurentus, jo viņam tādu gluži vienkārši nav, viņš tika iecelts amatā. Putinam nekad nav bijusi konkurences cīņa. Viņš uz to nav spējīgs, tāpēc viņš vienmēr rada sev ērtāko eksistences lauku - nekādu debašu, negatīvu emocionālu runu vai neērtas tikšanās ar oponentiem," sacīja eksperts.

Pēc psihologa domām, Putins vienmēr runā mierīgi un klusi, izvairās izrādīt emocijas un pēc tam “dur mugurā”. "Putina vājā vieta ir līdera īpašību trūkums," apgalvo psihologs.

Kims skaidro, ka Krievijas Federācijas vadītājs savu karjeru nav izveidojis pats, un viņa personību lielā mērā ir etekmējusi neierobežotas varas iegūšana. “Viņš sāk zaudēt prātu no savām iespējām,” piebilst psihologs.

Savukārt 2022. gada vasarā krievu sociologs Igors Eidmans brīdināja, ka diktators ir “zaudējis prātu”, viņam nerūp Rietumu valstu un starptautisko organizāciju līderu viedokļi, un vienkārši nav neviena, kas aizsargātu Krievijas pilsoņus no represijām Putina režīmā.

Svarīgākais