Putina līdzgaitnieki perina sazvērestību - elite ir neapmierināta ar esošo situāciju

© Scanpix

Krievijas elitē briest neapmierinātība ar diktatoru Vladimiru Putinu, un tāpēc gāšanas scenārijs izskatās arvien reālāks, raksta dialog.ua.

Turpinoties karam pret Ukrainu, Krievijas diktatora Vladimira Putina tuvāko cilvēku lokā briest neapmierinātība - elites sazvērestības riski arvien pieaug, un viens no perspektīvākajiem šīs potenciālās sazvērestības līderiem ir Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Sergejs Kirijenko. Par to savā emuārā raksta slavenais krievu opozicionārs un sociologs Igors Eidmans.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka Kirijenko tuvs cilvēks, kāds Aleksejs Davankovs, oficiāli paziņoja par savu kandidatūru Krievijas Federācijas prezidenta amatam.

Paziņojis par saviem plāniem, jaunais kandidāts drosmīgi kritizēja Kremļa politiku izolēt Krievijas Federāciju, iestājoties par atgriešanos pie sadarbības ar Rietumiem.

"Vēlēšanas ir klaunāde, un šis Davankovs ir klauns uz paklāja. Taču šova organizatori var viņu izmantot savās intrigās cīņā par varu," atzīmēja Eidmens. Viņš uzsvēra, ka nostalģija pēc pirmskara laikiem Krievijas elitē ir ļoti spēcīga.

"Viņi Rietumos izglītoja savus bērnus, atpūtās, ārstējās un, pats galvenais, investēja. Tagad viņus nelaiž tālāk par Dubaiju un Stambulu... Viņiem ir šauri šajā austrumu geto. Viņi vēlas atgriezties 2021. gadā, bet vēl labāk 2013. gadā, kad varēja dzīvot mierā, bez sankcijām un militāras histērijas,” raksta opozicionārs.