Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. Episki skati! Pie Sanktpēterburgas izcēlies milzīgs ugunsgrēks

© Scanpix

13.janvāra rītā pie Sanktpēterburgas 70 tūkstošu kvadrātmetru platībā deg tiešsaistes tirdzniecības kompānijas "Wildberries" noliktavas, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas situāciju ministriju vēsta pravda.com.ua.

Mediji raksta, ka kā viena no sākotnējām ugunsgrēka versijām tiek izskatīta ļaunprātīga dedzināšana.

Izskanējis, ka nedēļu pirms ugunsgrēka noliktavā, kur atrodas apģērbs, vairākas reizes atskanēja ugunsdzēsības signalizācija, tomēr nevienā no reizēm bīstamība netika apstiprināta.

Arī sestdien, kad atkal atskanēja signalizācija, darbinieki sākotnēji domājuši par viltus trauksmi.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija sestdien apstiprināja, ka noliktavu kompleksā Sanktpēterburgas Puškina rajonā bojāgājušo nav.

Ugunsgrēka, kas kopumā izplatījās 70 000 kvadrātmetru platībā, dzēšanā piedalījās 286 cilvēki un 57 tehnikas vienības. Ugunsgrēku sestdienas priekšpusdienā ir izdevies lokalizēt un turpinās dzēšanas darbi. Sestdienas vakarpusē dzēšanas darbi turpinās apmēram 4000 kvadrātmetru platībā, vēsta "Interfax".

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija vēsta, ka 50 000 kvadrātmetru platībā ēka ir sabrukusi.

Krievijas mediji, atsaucoties uz amatpersonām ziņoja, ka "Wildberries" bija atļauja būvēt noliktavas kompleksu Sanktpēterburgā, bet nebija atļaujas tajā strādāt.

"Wildberries" noliedz pārkāpumus, uzstājot, ka pilnībā ievēro vietējo regulējumu un drošības prasības.

Tatjanas Bakalčukas 2004.gadā dibinātais tiešsaistes tirdzniecības uzņēmums "Wildberries". Pret Bakalčuku un "Wildberries" nacionālās sankcijas noteikusi Ukraina un Polija.

Iepriekš medijos izskanējis, ka "Wildberries" atbalsta Krievijas varasiestāžu politiku, likt uzņēmumiem darbiniekus nodot dienestam armijā. Lai gan ir zināms, ka daži uzņēmumi par maksā, lai to darbiniekiem nevajadzētu dienēt un doties uz fronti Ukrainā, "Wildberries" tiek vainota darbinieku nodošanā varasiestādēm, pretī saņemot ieguvumus uzņēmumam. Izskanējis, ka tikai 2022.gada septembrī, kad Krievijā izsludināja mobilizāciju, uzņēmums uz ielas izdzina biroja un noliktavas darbinieku, kur 3000 cilvēku tika arestēti dienestam armijā. Pēc tādas mobilizācijas uzņēmuma noliktavā Maskavas apgabala Koledinā nespēja turpināt darbu, vēsta portāls "Life.ru". Tiek baumots, ka ugunsgrēku Sanktpēterburgā izraisīja darbinieki, kurus saniknojusi uzņēmuma vadības gatavība nodot viņus armijai.