Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijai drīz beigsies tanki: "Forbes" saskaitījis Krievijas krājumus

© Pixabay.com

Pēdējā laika Krievija karā pret Ukrainu ir zaudējusi ievērojamu skaitu tanku - vairāk, nekā iepriekš pieļāvuši nozares speciālisti, aprēķinājis izdevums “Forbes”.

“Saskaņā ar dažām aplēsēm, Krievijas bruņotie spēki karā pret Ukrainā 2022. gadā iesaistījās ar 2987 tankiem. Pēc 23 mēnešiem smagu cīņu, Krievijas armija ir zaudējusi vismaz 2619 tankus, šo informāciju apstiprina neatkarīgi analītiķi,” teikts “Forbes” publikācijā.

“No tiem 1725 iznīcināti, 145 bojāti, 205 pazaudēti un 544 sagūstīti,” tiek precizēts.

Kremlis izteicis prognozi, ka 2023. gadā intensīvas rūpnieciskās darbības rezultātā tiks uzbūvēti vismaz 1500 jauni un modernizēti tanki, tomēr, arī ar šo pieaugumu, Krievijai labākajā gadījumā varētu būt izmantojami mazāk nekā 2400 tanku.

Kā raksta “Forbes”, patiesais skaitlis būs daudz mazāks, apgalvojot, ka ir maz ticams, ka Krievijai izdosies saražot tik daudz jaunu un modernizētu tanku, kā Kremlis domā.

Francijas pētnieku grupas veiktā analīze publicējusi aplēses, ka Krievijas rūpniecība saražo tikai 390 tankus gadā, vēsta izdevums. “Tas nozīmē, ka 2022. un 2023. gadā varētu tikt izgatavoti vai atjaunoti tikai 780 tanki. Ja tā notiks, Krievijas bruņotajos spēkus varētu būt aktīvi 1180 tanki - tas ir nedaudz vairāk tanku nekā pašlaik Ukrainas bruņotajiem spēkiem,” raksta “Forbes”.