Vai Putins gatavojas uzsākt apokaliptisku uzbrukumu?

© video ekrānšāviņš

Bijušais Lielbritānijas armijas ķīmisko ieroču vienības vadītājs Džemišs de Bretons-Gordons atzīmēja, ka gadījumā, ja Rietumi neapbruņos Ukrainu, pēc dažiem gadiem sāksies karš starp Krieviju un NATO.

Krievijā klīst runas, ka tā drīzumā varētu uzsākt izšķirošu ofensīvu Ukrainā, lai kara gaitu vērstu sev par labu. Pēc eksperta domām, Krievijā vienīgais ierocis, kas šajā brīdī varētu palīdzēt, būtu taktiskais kodolierocis vai kāds ķīmisks vai bioloģisks uzbrukums. Par to savā rakstā The Telegraph raksta bijušais Lielbritānijas armijas ķīmisko ieroču vienības vadītājs Hamišs de Bretons-Gordons

Krievija drīzumā var uzsākt izšķirošu ofensīvu

Rietumu uzmanībai vairāk koncentrējoties uz Lielbritānijas un ASV vēlēšanām, karš Ukrainā tiek noņemts no pirmajām lapām. Lai gan daudzi Rietumos karu raksturoja kā strupceļu, Kremlis to tā neuztvēra. Tagad Maskavā klīst runas, ka drīzumā var sākties izšķiroša ofensīva, kas pavērsīs kara gaitu par labu Krievijai.

Krievija skraida pa pasauli bezpilota lidaparātu un munīcijas meklējumos no visiem diktatoriem un negodprātīgām valstīm, savukārt Ukraina cenšas atrast un izlūgties artilērijas šāviņus un pretgaisa aizsardzības raķetes no saviem "sabiedrotajiem", kuri ir aizņemti ar ko citu.

Krievija ir koncentrējusies, bet Rietumi nav

"Kamēr Vācijas kanclers Šolcs aicina Eiropas Savienību darīt vairāk, lai gan tā īpaši nespēj piegādāt Ukrainai simtiem Leopard 2 tanku, kas tai tik ļoti nepieciešami, Krievija virzās uz visaptverošu karu, un tās valdības izdevumi un ekonomika ... "vairāk diktē militārās mašīnas vajadzības. Kontrasts starp Austrumiem un Rietumiem nevar būt skaidrāks; Krievija ir koncentrēta, mēs neesam ," situāciju vērtē de Bretons-Gordons.

Tikmēr Putinam drīzumā var nākties demonstrēt panākumus praksē. Pēc raksta autora domām, prezidenta vēlēšanas martā būs pilnīga krāpšana, un vienīgā reālā opozīcija - Aleksejs Navaļnijs - tiks droši izslēgts.

"Tas nenozīmē, ka autokrāts ir pilnībā dzelžains. Atmiņa par pagājušās vasaras apvērsuma mēģinājumu, bez šaubām, viņam būs svaigā prātā, un Ukrainas uzbrukumu izraisītie civiliedzīvotāju nāves gadījumi pierobežā vēlreiz pievērsīs uzmanību kara stāvoklim." teikts publikācijā.

Krievijas prezidenta spīkers Dmitrijs Peskovs uzstāja, ka Krievijas armija "darīs visu, lai vispirms mazinātu briesmas un pēc tam tās pilnībā novērstu".

Svarīgākais