Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Atklātas jaunas detaļas par nolaupīto 9 gadus veco meiteni

© Scanpix

Deviņus gadus vecās meitenītes glābšanas operācija Kauņā atgādināja trilleri ar asu sižetu - bērns tika atrasts kādā garāžā, kurā tika turēts piespiedu kārtā vairāk nekā divas dienas, ziņo portāli tv3.lt un lrytas.lt.

Nolaupītāja automašīna bija novietota garāžā, bet viņš pats un nolaupītā meitenīte tika atrasti telpās zem garāžas. Policistus pārsteidza šīs telpas iekārtojums - zem garāžas atradās guļamistabas mēbeles, kabeļtelevīzija, tajā bija ierīkota apkure un citas lietas, kas liecināja, ka tā ir pielāgota vismaz īslaicīgai dzīvošanai.

Lietuvas policijas pretterorisma operāciju vienības “ARAS” darbinieku reids nolaupītāju pilnībā izsita no sliedēm. "Mūsu parādīšanās viņam bija negaidīta - acīmredzot viņš domāja, ka tajā garāžā viņu kādu laiku neviens neatradīs," portālam lrytas.lt stāstīja "ARAS" komandieris Viktors Grabauskas.

Bijušais Kauņas policijas priekšnieks Dariuss Žukausks portālam tv3.lt pastāstīja, ka šādos gadījumos par meitenes nolaupīšanu var būt divas galvenās versijas - nolaupīšana izpirkuma dēļ un nolaupīšana nepilngadīgas personas seksuālas izmantošanas nolūkos.

Uz jautājumu, kas ļauj izdarīt šādus pieņēmumus, Žukausks sacīja, ka šādas versijas veidojas no tā, ka meitene tika turēta gūstā vairākas dienas: “Daudz datu atklāj arī tas, kas tajā vietā, tajā telpā atrasts. Vai tika sagatavoti pārtikas krājumi, kādi vēl instrumenti un aprīkojums tur tika atrasts, kas vēl bija tajā telpā? Telpa ir apsildāma. No šo apstākļu kopuma var izdarīt pieņēmumus."

Aizdomās turamās personas vārdu Lietuvas policija pagaidām neizpauž, taču policijas ģenerālkomisārs Renats Požela devis mājienu, ka, iespējams, nāksies vērsties pie sabiedrības, cenšoties noskaidrot, vai vēl kāds nav cietis no šīs personas.

“Arī tas jautājums ir atklāts, un mēs gaidīsim informāciju no cilvēkiem,” sacīja komisārs trešdien notikušajā preses konferencē.

Ģenerālkomisārs apstiprināja, ka 42 gadus vecais aizdomās turamais nav meitenes paziņa vai tuvs cilvēks. Šobrīd par meitenes nolaupīšanu tiek veikta pirmstiesas izmeklēšana, taču, izmeklēšanai attīstoties, var tikt pievienoti arī citi Kriminālkodeksa panti.

Šobrīd prokurori aizdomās turētajam lūguši piemērot apcietinājumu uz 3 mēnešiem, kas ir maksimālais termiņš, taču vēlāk to var pagarināt. Kauņas rajona tiesa apmierināja prokuroru lūgumu. Ekspertiem būs jānovērtē arī vīrieša garīgais stāvoklis.