500 studentes apsūdz universitātes profesoru par uzmākšanos

© ekrānšāviņš

Apmēram 500 studentes Čaudharija Devi Lala universitātē Indijas ziemeļu pilsētā Sirsā ir apsūdzējušas vienu no savas universitātes profesoriem par uzmākšanos. Šis nav pirmais šāds studentu sieviešu paziņojums, taču neviens viņas neuztver nopietni, vēsta The Times of India

Kā stāsta universitātes studentes, profesors (viņa vārds netiek izpausts) viņas izsaucis uz savu kabinetu, kur uzmācies. “Viņš mūs pa vienai iesauca sava kabineta tualetē, kur mums nepiedienīgi pieskārās. Un, kad mēs pret to iestājāmies, viņš sāka mūs biedēt ar baisām sekām,” situāciju raksturo studentes.

Viņas arī apgalvo, ka profesors atbrīvojies no sava biroja videonovērošanas kamerām, tādējādi "iznīcinot pierādījumus".

"Mēs neuzticamies universitātei. Lūdzu, palīdziet mums sasniegt taisnīgumu. Atlaist šo profesoru un nolīgt kādu citu, aicina studentes. "Taču mēs nevaram atklāt savus vārdus vai tālruņu numurus, jo tas mūs diskreditēs, ja netiks veiktas darbības pret skolotāju." Runa ir arī par mūsu ģimeņu godu. Viņš mums draudēja ar izraidīšanu, ja mēs liecināsim pret viņu. Un viņam ir pietiekami daudz ietekmes.

Profesors noliedz visas viņam izvirzītās apsūdzības un sauc tās par "politiski motivētām".

Iepriekš skolēni par šī profesora rīcību vairākkārt bija mēģinājuši sūdzēties izglītības iestādes administrācijai. Viņi pieņēma paziņojumus, bet divas reizes nonāca pie secinājuma, ka viņu darbinieks ir nevainīgs. Pēc tam 2023.gada nogalē cietušās vērsās valsts pārvaldē, kas arī nav novedis pie rezultātiem. Augstākās iestādes vienkārši lūdza universitātes administrāciju vēlreiz veikt pārbaudi - un viņi atkal nesaskatīja profesora rīcībā neko neķītru.

Universitātes sekretārs Rajesh Bansal apstiprināja, ka studentes patiešām jau ir izvirzījušas jautājumu par profesora uzmākšanos.

“Mūsu iekšējā izmeklēšana secināja, ka apsūdzības nav pamatotas. Bet, tā kā vēstuli ir parakstījušas 500 meitenes, policija un universitāte pārskatīs savu lēmumu,” komentēja Bansala.

Tagad universitātes studentes aicina Indijas Harajanas štata, kurā atrodas Sirsa, vadītāju Manoharu Lal Khattaru , lai viņš izvērtētu šo situāciju. Studentes vēstuli publiskojušas, un tās teksts izplatījās sociālajos tīklos. Pēc tam lietas izmeklēšanai tika izveidota īpaša komisija. Policija jau sākusi aicināt uz pārrunām apsūdzētā kolēģus, taču daudzi vienkārši neierodas.

Svarīgākais