Krimā gājis bojā Krievijas aviācijas un kosmosa spēku augsta ranga komandieris

© ekrānšāviņš

Okupētajā Krimā Ukrainas bruņoto spēku uzbrukuma Krievijas Bruņoto spēku komandpunktam rezultātā 4. janvārī gājis bojā Krievijas Aviācijas un kosmosa spēku 3. radiotehniskā pulka komandieris pulkvedis Vadims Ismagilovs. Par to, atsaucoties uz publiski pieeejamo informāciju, ziņo ukraiņu žurnālists Jurijs Butusovs.

Ismagilovs, iespējams, gāja bojā raķešu Storm Shadow uzbrukuma laikā Krievijas militārajam lidlaukam Saki, atzīmē Butusovs.

Žurnālists 3. radioinženieru pulku sauc par Krimas pretgaisa aizsardzības struktūras galveno sastāvdaļu, jo tas ir bruņots ar liela attāluma radariem. Turklāt Krievijas bāze Saki atrodas drošā infrastruktūrā pazemē. Ismagilova likvidācija apliecina Krievijas pretgaisa aizsardzības neefektivitāti, norāda Butusovs.

To, ka uzbrukuma Saki rezultātā pulkvedis gājis bojā, apstiprina arī situāciju monitorējošais kanāls ''Krimas vējš'' . Kopumā Ukrainas spēkiem izdevies likvidēt 12 Krievijas armijniekus, deviņi esot ievainoti, vēsta kanāls. Vēl desmitiem cilvēku bija iesprostoti zem drupām.

Butusovs piebilst, ka Ukrainas aviācija vienlaikus ar uzbrukumu Saki lidlaukam iznīcināja Krievijas Aviācijas un kosmosa spēku radiotehniskā karaspēka 222.sakaru centra pozīcijas Jevpatorijā, kas bija bruņota ar Oborona-14 radariem. Tādā veidā Ukrainas militārpersonas, pēc Butusova teiktā, cenšas atslēgt pretgaisa aizsardzības kontroles un novērošanas sistēmu Krimas rietumu piekrastē, no kurienes ienaidnieks kontrolē Melnās jūras rietumu daļu un okupēto Hersonas apgabala daļu.

Svarīgākais