Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Ryanair" pieņēmusi negaidītu lēmumu: ko ir vērts zināt ceļotājiem?

© Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair samazinās biļešu cenas pasažieriem, kuri tās iegādāsies tieši kompānijas mājaslapā. Uz šādu soli pamudināja domstarpības ar tiešsaistes platformām Booking.com, Kiwi.com un Kayak, vēsta bbc.com.

Kā ziņo Ryanair, decembrī aviokompānijas reisi negaidīti tika izņemti no tādām ceļotāju iecienītajām tiešsaistes platformām kā Booking.com, Kiwi.com un Kayak.

Lai gan tas var atstāt iespaidu uz uzņēmuma ieņēmumiem no biļetēm, tiek uzskatīts, ka kopējais pasažieru skaits gada garumā un plānotā peļņa no tā necietīs. Taču, reaģējot uz pašreizējo situāciju, Īrijas zemo cenu aviokompānija samazina biļešu cenas - samazinātās cenas būs pieejamas pasažieriem, kuri iegādāsies biļetes tieši Ryanair tīmekļa vietnē.

Tiek uzskatīts, ka vietnes Booking.com, Kiwi un Kayak lēmums pārtraukt tirgot Ryanair lidojumus ir saistīts ar strīdu un apsūdzību, ka tās pievieno slēptās piemaksas.

Aviokompānija jau ir uzsākusi tiesvedību Amerikas Savienotajās Valstīs pret vietnes Booking.com īpašnieku Booking Holdings un tā meitasuzņēmumiem, tostarp Kayak, Agoda un Priceline.

Aviokompānija vēsta, ka pērn sešos mēnešos līdz septembrim pasažieru skaits pieaudzis par 11 procentiem un sasniedzis rekordlielus 105,4 miljonus, lai gan vidējā biļetes cena pieauga par 24 procentiem. Attiecīgi auga arī uzņēmuma peļņa: lielā pieprasījuma dēļ pēc vasaras gaisa ceļojumiem pēc biļešu cenu paaugstināšanas peļņas apjoms pieauga par gandrīz 60 procentiem.

Ryanair ienākumi decembrī pieauga par 9%, neskatoties uz cenu kāpumu novembrī un vairāk nekā 900 lidojumu atcelšanu Izraēlas un Hamās konflikta dēļ.