ISW: Krievijas armijai lielas problēmas Hersonas reģionā

© General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ukrainā iebrukušajai Krievijas armijai nav pietiekami daudz elektronisko kara sistēmu, lai cīnītos pret Ukrainas bezpilota lidaparātu skaitu, kas darbojas šajā apgabalā. Tas teikts Amerikas kara pētījumu institūta ( ISW ) ziņojumā, kas publicēts 10. janvārī.

Krievijas armija Hersonas apgabala kreisajā krastā sūdzas par nepietiekamu vadību, koordināciju starp vienībām un to iekšienē, pretgaisa aizsardzību, uguns atbalstu un elektronisko karadarbību.

Turklāt Krievijas armija sūdzas par pastāvīgām problēmām ar militāro vadību un sakariem, kas pasliktina iebrucēju kaujas efektivitāti Hersonas apgabala kreisajā krastā.

Kāds ievērojams, ar Kremli saistīts, Krievijas militārais emuāra autors apgalvoja, ka komandieri pēdējo divu mēnešu laikā ir devuši rīkojumu vienībām retāk veikt destruktīvus uzbrukumus. Tas notika pēc tam, kad Gaisa desanta spēku komandieris ģenerālpulkvedis Mihails Teplinskis Krievijas Dņepras karaspēka grupas komandiera amatā nomainīja ģenerālpulkvedi Oļegu Makareviču.

Emuāru autors apgalvoja, ka tajā pašā laikā daudzas problēmas saglabājas un pasliktinās. Tādējādi okupanti, kas darbojas netālu no Krinoki Hersonas apgabalā, nevar trāpīt Ukrainas lidmašīnām un helikopteriem, jo vadība nedod savlaicīgu atļauju notriekt mērķus.

Tiek ziņots, ka arī Krievijas komandieriem nepieciešamas vairākas stundas, lai apstiprinātu artilērijas triecienus. Viņi pieprasa vienībām pirms triecienu apstiprināšanas nodot mērķa koordinātas un video vai fotogrāfiju apstiprinājumu.

Svarīgākais