Situācija frontē šodien, 9. janvārī

© Depositphoto

Ukrainas karavīri turpina ieņemt pozīcijas Dņepras kreisajā krastā, atvairīja Krievijas uzbrukumus Novobahmutovkas apgabalā (Doņeckas apgabals) un trāpīja 2 ienaidnieka artilērijas ieročiem. Par to ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Krievijas armijas apšaude

Krievijas Federācija turpina iekarošanas karu. Neskatoties uz ievērojamiem zaudējumiem, viņi neatsakās no plāniem par pilnīgu Ukrainas okupāciju. Ienaidnieks turpina ignorēt kara likumus un paražas, izmanto terora taktiku, apšaudes un veic gan militāro, gan civilo mērķu apšaudīšanu.

Pretinieks aktīvi izmanto operatīvi taktisko aviāciju un FPV tipa kvadrokopterus un veic uzbrukuma operācijas ar bruņumašīnu atbalstu.

Dienas laikā notika 64 militārās sadursmes. Kopumā dienas laikā ienaidnieks palaida 1 raķeti un veica 29 gaisa triecienus, veica 17 uzbrukumus no daudzkārtējām raķešu sistēmām Ukrainas karaspēka pozīcijām un apdzīvotām vietām.

Diemžēl Krievijas teroraktu rezultātā civiliedzīvotāju vidū ir bojāgājušie un ievainotie. Tika iznīcinātas un bojātas privātās dzīvojamās un daudzdzīvokļu ēkas un cita civilā infrastruktūra.

Situācija frontēs


Operatīvā situācija Ukrainas austrumos un dienvidos joprojām ir sarežģīta.

Volīnas un Poļesjes virzienos operatīvā situācija ir bez būtiskām izmaiņām. Uzbrūkošo grupu veidošanās pazīmes netika konstatētas. Atsevišķas Baltkrievijas bruņoto spēku vienības veic uzdevumus apgabalos, kas robežojas ar Ukrainu.

Severskas un Slobožanskas virzienos ienaidnieks uztur militāru klātbūtni pierobežas rajonos, veic sabotāžas un izlūkošanas darbības, apšauj apdzīvotās vietas no Krievijas Federācijas teritorijas un palielina mīnu sprādzienbīstamo barjeru blīvumu gar Ukrainas valsts robežu. .

Ienaidnieks arī veica gaisa triecienu Harkivas apgabala Veseļu apgabalā. Apmēram 25 apdzīvotās vietas tika pakļautas ienaidnieka artilērijas un mīnmetēju apšaudīšanai, tostarp Karpoviči, Gremjača, Čerņihivas apgabals; Volfino, Kondrativka, Stepoka, Sumi apgabals; Udi, Volčanska, Malaja Volča, Harkivas apgabals.

Kupjanskas virzienā aizsardzības spēki atvairīja 4 ienaidnieka uzbrukumus Harkivas apgabala Sinkivkas apgabalā, kur ienaidnieks neveiksmīgi mēģināja uzlabot taktisko situāciju.

Ienaidnieks veica gaisa triecienus arī Petropavlovkas, Ivanovkas, Tabajevkas, Pesčaņu un Berestovas apgabalos Harkivas apgabalā. Aptuveni 10 apdzīvotas vietas nokļuva artilērijas un mīnmetēju apšaudē, īpaši Sinkivka, Tabajevka, Ivanovka, Berestovo Harkivas apgabalā.

Limanas virzienā Ukrainas aizstāvji atsita 4 ienaidnieka uzbrukumus apgabalos uz austrumiem no Ternovas un Veseļi, Doņeckas apgabalā. Tāpat ienaidnieks veica gaisa triecienu Jaundoņeckas apgabalā.

No ienaidnieka artilērijas un mīnmetēju apšaudēm tika bojātas vairāk nekā 10 apdzīvotas vietas, tostarp Belogirivka Luhanskas apgabalā un Jampolovka, Verhņekamenskoje, Spornoe Doņeckas apgabalā.

Bahmutas virzienā aizsardzības spēku vienības atvairīja 3 ienaidnieka uzbrukumus Doņeckas apgabala Kleščijivkas un Andrijivkas apgabalos. Artilērijas un mīnmetēju apšaudē tika pakļautas vairāk nekā 10 apdzīvotas vietas, īpaši Grigorjivka, Bogdanivka, Kleščijivka, Andrijivka Doņeckas apgabalā.

Avdijivjas virzienā aizstāvji atsita 10 ienaidnieka uzbrukumus Novobahmutovkas, Avdijvkas, Severnijas apgabalos un vēl 11 uzbrukumus Doņeckas apgabala Pervomaiskoje un Nevelskoje apgabalos, kur ienaidnieks ar aviācijas atbalstu nesekmīgi mēģināja uzlabot. taktiskā situācija.

Ienaidnieks arī veica gaisa triecienu Doņeckas apgabala Aleksandropoles apgabalā. Apmēram 15 apdzīvotās vietas tika pakļautas ienaidnieka artilērijas un mīnmetēju apšaudēm, tostarp Novobahmutovka, Berdiči, Stepnoje, Avdijivka, Severnoje, Nevelskoje Doņeckas apgabalā.

Marijinkas virzienā aizsardzības spēki turpina ienaidnieka ierobežošanu Doņeckas apgabala Georgievkas, Pobedas un Novomihailivkas apgabalos, kur ienaidnieks ar aviācijas atbalstu 14 reizes nesekmīgi mēģināja izlauzties cauri Ukrainas karaspēka aizsardzībai. Tādas Doņeckas apgabala apdzīvotas vietas kā Georgijivka, Pobeda, Novomihailivka, Paraskovijivka nonāca iebrucēju artilērijas un mīnmetēju apšaudē.

Šahtarskas virzienā aizsardzības spēki atvairīja ienaidnieka uzbrukumu Doņeckas apgabala Staromajorskas apgabalā. Vairāk nekā 10 apdzīvotas vietas tika pakļautas artilērijas un mīnmetēju apšaudīšanai, jo īpaši Vuhledara, Prečistovka, Zolotaja Niva, Staromajorskoje Doņeckas apgabalā.

Zaporižjas virzienā ienaidnieks neveica ofensīvas (uzbrukuma) operācijas. Vairāk nekā 15 apdzīvotas vietas tika pakļautas artilērijas un mīnmetēju apšaudīšanai, tostarp Poltavka, Krasnoje, Čarivne, Malaja Tokmačka, Rabotino, Kamenskoje Zaporižjas reģionā.

OSV "Odesa" atbildības zonā Hersonas virzienā ienaidnieka artilērijas apšaudēm tika pakļauti Veseloe, Kazackoje, Ivanivka, Dņiprovska, Staņislavska un Hersonas apgabala reģionālais centrs, kā arī Mikolajivas apgabala Solončaki, Jaseļka.

Ukrainas bruņoto spēku ofensīva

Ienaidnieks neatsakās no nodoma izspiest ukraiņu vienības no tilta placdarmiem Dņepras kreisajā krastā .

Līdz ar to dienas laikā ienaidnieks veica 9 neveiksmīgas uzbrukuma operācijas Ukrainas karaspēka pozīcijām, bet ukraiņu vienības turpina noturēt savas pozīcijas un nodarīt ienaidniekam ievērojamus zaudējumus.

Ienaidnieka zaudējumi

Dienas laikā aizsardzības aviācija veica triecienus 9 apgabaliem, kur bija koncentrēts ienaidnieka personāls.

Raķešu spēku apakšvienības nodarīja sakāvi personāla, ieroču un militārā aprīkojuma un 2 ienaidnieka artilērijas līdzekļu koncentrācijas zonā.

Svarīgākais