BILD: Putina ziemas ofensīva izgāzusies

© video ekrānšāviņš

Kā 9.janvārī paziņoja vācu medija BILD militārais novērotājs Julians Repke, Krievijas Bruņoto spēku ziemas ofensīva izgāzusies: krievi iestrēguši pie Avdijivkas un Sinkivkas

Ir pagājuši trīs mēneši, kopš Krievijas spēki uzsāka ofensīvu Doņeckas un Harkivas apgabalos. Līdz šim Krievijas militārpersonām nav izdevies neko panākt, ja neskaita tūkstošiem savu karavīru bojāeju un vairāk nekā 400 militārās tehnikas vienību zaudējumu. Krievija joprojām ir tik tālu no Kupjanskas ieņemšanas Harkivas apgabalā un Avdijivkas ieņemšanas Doņeckas apgabalā, kā tas bija pagājušā gada oktobrī.

Uz ziemeļiem no Avdijivkas Krievijas karavīri ir iestiguši netālu no mazā Petrovskoje ciemata, kur Ukrainas armija notur ierindu ar bezpilota lidaparātiem un bruņutransportieriem Bradley. Jau vairākus mēnešus šajā frontes posmā nav notikušas lielas izmaiņas, tāpēc krievi vēl nav spējuši ielenkt Avdijivku.

Uz ziemeļiem no Kupjanskas, kuru Ukrainas karaspēks atbrīvoja 2022. gada rudenī, Krievijas armija ir iestrēgusi netālu no Sinkivkas ciema. Šeit Krievijas bruņoto spēku tanku kompānijas viena pēc otras paklupa uz mīnu laukiem, zaudējot aprīkojumu. Krievu karavīri šeit galvenokārt cīnās ar kasešu munīciju un no droniem nomestām granātām.

Atklāts paliek jautājums, cik ilgi Ukraina spēs aizkavēt Krievijas armijas virzību un vai Ukrainas bruņotajiem spēkiem pietiks munīcijas, lai to paveiktu. Krievijas uzbrukumiem, kuros bija iesaistīti tūkstošiem karavīru novembrī un decembrī, sekoja mazākas sadursmes, kas turpinājās pagājušajā nedēļā. Acīmredzot Krievijai atkal būs jāvāc rezerves, pirms tā atkal varēs doties uzbrukumā.

Svarīgākais