Militārais eksperts: Krievijā ir sācies “Jaunais Prigožina maršs”

© video ekrānšāviņš

''Vispirms Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs piedāvā ASV apmainīt ukraiņu ieslodzītos pret sankciju atcelšanu pret viņa tuviniekiem, taču jau nākamajā dienā viņš atsakās no saviem vārdiem'', saka Ukrainas Bruņoto spēku pulkvedis, militārais eksperts Oļegs Ždanovs

Eksperts šādu dīvainu Čečenijas galvas uzvedību skaidro ar to, ka viņš cenšas izkļūt no Putina kontroles, taču līdz šim viņam tas nav izdevies. Šādas Kadirova darbības Ždanovam atgādina Prigožina rīcību, kad viņš organizēja sacelšanos un devās uz Maskavu.

“Es palieku pie viedokļa, ka Kadirovs būs galvenā plaisa Krievijā, viss sāksies ar viņu. Es reiz teicu, ka viņš ir pirmais, kurš nodos Putinu, un ar viņu sāksies Krievijas Federācijas sabrukums. Tagad tas aptuveni darbojas šādi. Šodien viņš darbojas kā lakmusa papīrs vertikālās varas stāvoklim Krievijā, un šis viņa stāsts ir turpinājums tam, ka viņš vērsās pie ASV pārstāvja, kurš pirms 20 gadiem bija atbildīgs par ANO darbībām Groznijā. Kadirovs ierosināja apmainīties ar ieslodzītajiem apmaiņā pret sankciju atcelšanu pret viņa ģimenes locekļiem. Pirmkārt, tas liek domāt, ka Krievija ir teroristiska valsts, un mums ir jāpieprasa šī fakta atzīšana, jo viņi tirgo gūstekņus,” sacīja militārais eksperts.

Svarīgākais