Neparasts Satiksmes noteikumu pārkāpums, par ko var sodīt ar simtos eiro mēramiem naudas sodiem

© Lounais-Suomen poliisilaitos

Par līdz šim mazāk zināmu Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu šajās dienās brīdinājusi Somijas policija

Kā savā Facebook profilā raksta Somijas dienvidrietumu policijas pārvalde, transportlīdzekļa korpusa izgaizmošanai izmantotās uz priekšu atstrarojošas sarkanas krāsas LED vai cita veida lampiņas, ir rupjš Satiksmes noteikumu pārkāpums, jo tas funkcionāli atgādina tos gaismu signālus, kurus izmanto likumsargi, lai apturētu priekšā braucošus satiksmes dalībniekus.

Policijas atgādinājums ir jāuztver nopietni, jo tas var būt satiksmes noteikumu pārkāpums. Ar ierakstu pārkāpuma protokolā "motorizēta transportlīdzekļa vadītājs transportlīdzeklī izmantoja ierīci, kas rādīja/atstaroja uz priekšu sarkano gaismu", policija var piemērot arī sodu vismaz simts eiro apmērā.

''Satiksmē virzīt sarkano gaismu uz priekšu ir atļauts tikai policijas transportlīdzekļiem. Zilo gaismu, kas mirgo kopā ar sarkanu, drīkst izmantot tikai operatīvajos transportlīdzekļos un noteiktos apstākļos muitas, robežsardzes un aizsardzības spēku transportlīdzekļos.

Policijas pārvaldē stāsta, ka ik pa laikam nākas saskarties arī ar nelegālām bākugunīm uz automašīnām un citiem transportlīdzekļiem.