Autobusa pieturā nolaupīts bērns. Meklēšanā iesaistīti vairāk nekā 100 policisti

© Ekrānuzņēmums

Kā ziņo Lietuvas mediji, Kauņā vairāk nekā 100 cilvēku meklē deviņgadīgo Agotu: gaisā pacēlušies droni. Tiek pieņemts, ka viņa nolaupīta no autobusa pieturas.

Kauņā notiek vērienīga meklēšana, svētdien pazudis bērns. Pēdējā vieta, kur redzēta 9 gadus vecā Agota, bija autobusa pietura Chemijos ielā. Bērns tika meklēts visu nakti, viņu meklēja ne tikai policisti, bet arī daudzi brīvprātīgie, autovadītāji tiek lūgti pārbaudīt reģistratoru ierakstus. Tiek pārbaudīta arī versija, ka mazā meitene varētu būt nolaupīta no autobusa pieturas - runā, ka kāds vīrietis ielicis Agotu mašīnā. Tiek pārbaudīti visi aizdomīgie un neierastās vietās atstātie transportlīdzekļi. Pusdienlaikā tiek gatavots jauns meitenes meklēšanas posms.

Pirms pusdienlaika Vītautė no Lietuvas Sarkanā Krusta uzrunāja visus meklējumos ieinteresētos entuziastus. "Es esmu Chemijos ielā, policijas galvenajā mītnē. Aicinu visus, kas var piedalīties meklēšanā, ieraties plkst. 12:00 pie Chemijas ielas policijas iecirkņa. Būs instruktāža no policijas, saskaņosim darbības,'' sociālo tīklu meklēšanas grupā paziņoja Vytautė Stankevičiene.

Milzīgs brīvprātīgo pulks pulcējās pie policijas ēkas. Nākamā tikšanās Chemijos ielas policijas iecirknī - 14:30, vēstīts sociālajā tīklā pusdienlaikā. Papildu informācijā dalījās Ieva M. “Mēs neapsveram līdzekļu vākšanu. Mēs esam nejauši cilvēki, kas vēlas palīdzēt. Nākamā tikšanās būs pulksten 14.30. Apkārtējo novadu iedzīvotāji, ja esat mājās un ir iespēja, brīvprātīgajiem tajā laikā paņemiet līdzi siltu tēju vai uzkodas,'' mudina meklēšanas aktīviste.

Pirmdienas rītā policija sarīkoja sapulci par turpmāko meklēšanu. Pēc sadalīšanās 20-30 cilvēku grupās pazudušās meitenes meklēšana atkal tiek solīta ap vietu, kur viņa pēdējo reizi redzēta - pieturā Chemijas ielā.

Leta vēsta, ka Kauņā apmēram 200 brīvprātīgo iesaistījušies bez vēsts pazudušas deviņus gadus vecas meitenes meklēšanā, pirmdien paziņoja Lietuvas Sarkanais krusts.

2014.gadā dzimusī Agota izgājusi no mājām svētdien un nav atgriezusies. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta esot kāda autobusu pietura.

Policija pārbauda informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta, kad vīrietis iesēdinājis viņu savā automašīnā, pavēstīja policijas pārstāve.

Brīvprātīgos, kas palīdz meklēt Agotu, koordinē Sarkanais krusts. Tā pārstāve Vītaute Stankevičiene sacīja Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT, ka brīvprātīgo palīgu skaits sasniedzis 200, taču meklēšanu apgrūtina lielais aukstums.

Meklēt pazudušo meiteni policijai palīdz arī Lietuvas zemessardzes - Strēlnieku savienības - biedri.