Krievijā komunālais sabrukums: Vairākas pilsētas palikušas bez siltuma un elektrības pat -25°C grādos

© Scanpix

Netālu no Maskavas "ģenerālis sals" nodarījis smagus postījumus Krievijai, izraisot komunālo sabrukumu vairākās pilsētās, raksta dialog.ua.

Uz bargā sala fona Krievija sāk piedzīvot īstu komunālo sabrukumu - vairākas Krievijas Federācijas pilsētas palikušas bez siltuma un elektrības spēcīgajā salā, kas sasniedz pat -25°C grādu atzīmi.

Jauna problēma ir piemeklējusi Makarjevas pilsētu, Krievijas Federācijas Kalugas apgabala reģionālo centru. No šejienes līdz Maskavai ir tikai 90 km, bet sala dēļ daudzi iedzīvotāji palikuši bez ūdens - viņu mājās nav tekoša ūdens, bet sūkņi, ar ko ūdens tiek sūknēts, ir aizsaluši.

Par to savā “Telegram” kanālā raksta žurnālists Deniss Kazanskis. Pēc viņa teiktā, Krievija būtu varējusi neuzsākt karu pret Ukrainu un būtu ietaupījusi miljardus dolāru, ko varētu tērēt krievu dzīvojamo ēku labiekārtošanai. Tā vietā Kremlis izmeta miljardus, lai bombardētu ukraiņus, kuriem mājās ir tekošs ūdens.

"Viņi varēja vienkārši bombardēt Ukrainu par vienu raķeti mazāk, un ar ietaupīto naudu viņi būtu varējuši pilsētā uzbūvēt jaunu ūdens apgādes sistēmu, lai sniegtu ūdeni saviem iedzīvotājiem. Bet tā vietā viņi izmet miljardus, lai bombardētu ukraiņus, kuri mājās ir tekošs ūdens. Tā vietā lai dabūtu ūdeni sev, viņi iztērē visus resursus, lai kaimiņiem ūdens nebūtu. Ukraiņus šaut ar raķetēm par miljardu dolāru ir svarīgāk nekā dabūt ūdeni sev un kārtīgi nomazgāt dibenus. Un šī valsts joprojām mēģina kādam pateikt, kā dzīvot un uzspiest savas pavēles…” raksta Kazanskis.

Svarīgākais