Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas slimnīcas vairs netiek galā: Romā ārstu palīdzību gaida vairāk nekā 1100 pacientu

© Scanpix

Šobrīd sliktākā situācija ir Romā un tās reģionā, kur mediķu palīdzību gaida vairāk nekā 1100 pacientu, informē Itālijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības biedrība, raksta euronews.com.

Vēl pirms dažām dienām ātrās palīdzības mašīnas stāvēja rindās pie Romas slimnīcām, kamēr citos reģionos, piemēram, Lombardijā, pacienti gaidīja uzgaidāmajās telpās, līdz kļūs pieejama gulta. Tādās pilsētās kā Turīna slimnīcu pārslodze ir izraisījusi pat nestuvju trūkumu pacientiem - Itālijas slimnīcu neatliekamās palīdzības nodaļās valda haoss un tās atrodas uz sabrukšanas robežas.

Sliktākā situācija šobrīd ir Romā un tās reģionā, kur uz uzņemšanu gaida vairāk nekā 1100 pacientu, ziņo Itālijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības biedrība.

"Mēs cenšamies garantēt pakalpojumu, taču esam ārkārtīgi sarežģītā situācijā," skaidroja biedrības prezidents Fabio de Lako.

Pēc viņu teiktā, Pjemontā pacientu skaits sasniedzis aptuveni 500, savukārt Lombardijā un tās galvaspilsētā Milānā ir apturēta parastā slimnīcas uzņemšana, lai "atbrīvotu" dažas gultas ārkārtas situācijām.

Slimnieku skaita pieaugums, kas ir radījis spiedienu uz Itālijas veselības sistēmu, ir saistīts ar "elpceļu slimību, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem" pieaugumu.

"Pagājušajā nedēļā Covid ir nedaudz samazinājies, gripa izplatās, bet arī citi vīrusi ir izraisījuši slimnīcu pārslodzi un ļoti spēcīgu spiedienu uz neatliekamās palīdzības dienestiem," skaidroja vietējie mediji.

Nedēļā pirms Ziemassvētkiem, no 18. līdz 24. decembrim, "gripas epidēmijas līkne uzrādīja saslimstības vērtību, kāda nekad nav sasniegta iepriekšējās sezonās", teikts jaunākajā Itālijas Augstākā veselības institūta epidemioloģiskajā ziņojumā.