Ukrainas kara 683. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:05]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 7. janvārī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:05. Zelenskis tiekas ar parlamenta un Ministru kabineta vadītājiem par attiecībām ar ES un NATO, raksta pravda.com.ua.

19:05. Prezidents Volodimirs Zelenskis par Ukrainas prioritāti nosaucis kopīgu ieroču un aprīkojuma ražošanu ar Zviedriju, ziņo pravda.com.ua.

18:02. Japāna piešķirs 37 miljonus ASV dolāru bezpilota lidaparātu atklāšanas sistēmām Ukrainā, ziņo pravda.com.ua.

16:16. Valdība plāno bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 14 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus, liecina Finanšu ministrijas (FM) valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Automašīnas paredzētas Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, Harkivas apgabala Izjumas rajona Doņeckas ciema padomes komunālajam nekomerciālajam uzņēmumam "Primārās medicīniskās un sanitārās aprūpes centrs", Mikolajivas apgabala Arbuzinskas ciema padomei, Nacionālās gvardes militārajai vienībai, Hmeļnickas reģiona Kamjanecas-Podiļskas rajona padomei un Hmeļnickas reģiona Kitajgorodas ciema padomei.

Ukrainai nododamo 14 transportlīdzekļu kopējā provizoriskā tirgus vērtība ir 68 065 eiro.

15:04. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) trešdien, 10.janvārī, tiksies ar ASV vēstnieku Latvijā Kristoferu Robinsonu, aģentūru LETA informēja Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Viņi plāno pārrunāt ASV un Latvijas sadarbības stiprināšanu drošības un ekonomikas jomās, kā arī atbalsta sniegšanu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

13:15. Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava svētdien ieradusies iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā, vēsta Japānas un Ukrainas mediji.

Kamikavai šī ir pirmā vizīte Ukrainā kopš stāšanās ārlietu ministres amatā septembrī. Viņai paredzēta tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu un citām Ukrainas valdības amatpersonām, paziņoja Japānas Ārlietu ministrija.

Kamikava, kura ieradās Ukrainā ar vilcienu no Polijas, apliecinās Japānas atbalstu Kijivai un informēs Ukrainas amatpersonas par palīdzības projektiem, ko Japāna piedāvās Ukrainai.

12:00. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 364 730 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 860 iebrucēji.

10:20. Ukrainas raķetes un bezpilota lidaparāti apiet Krievijas pretgaisa aizsardzību un trāpa mērķos Krimā, informē pravda.com.ua.

09:00. Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) no šodienas līdz 8.janvārim piedalīsies Zviedrijas nacionālās aizsardzības konferencē "Sabiedrība un aizsardzība" Selēnā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Sprūds konferencē diskutēs par sabiedrības noturību pret apdraudējumiem un uzstāsies par visaptverošu valsts aizsardzību un tās aktualizēšanu Latvijas izglītības sistēmā. Papildus tam konferencē šogad tiks apspriestas tādas tēmas kā Zviedrijas ceļš uz dalību NATO, Krievijas karš Ukrainā, dezinformācijas draudi un izaicinājumi demokrātijai, kā arī daudz citas.

Sprūdam paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās, tajā skaitā ar Zviedrijas aizsardzības ministru Polu Jonsonu un Zviedrijas Bruņoto spēku komandieri ģenerāli Mikaelu Bidēnu, kā arī ar Zviedrijas civilās aizsardzības ministru Karlu Oskaru Bohlinu. Amatpersonas diskutēs par atbalstu Ukrainai, NATO aktualitātēm un divpusējo sadarbību.

00:10. Ukrainas Nacionālā gvarde saņēmusi lauka slimnīcas no Nīderlandes, ziņo pravda.com.ua

Svarīgākais