Ukrainas kara 682. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:00]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 6. janvārī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:00. Polijas valdība parakstījusi vienošanos ar zemniekiem: viņiem jāpārtrauc robežu blokāde ar Ukrainu, ziņo pravda.com.ua.

19:45. Zelenskis: Mēs strādājam pie tā, lai aizsardzības spēku darbība būtu balstīta uz Ukrainā ražotiem ieročiem.

18:55. Krievijas triecienu rezultātā sestdien Doņeckas apgabala Pokrovskas rajonā gājuši bojā 11 cilvēki, tostarp 5 bērni, bet vēl 8 cilvēki guvuši ievainojumus, vēsta pravda.com.ua.

17:30. Pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot" veiksmīgi atvaira Krievijas ballistiskās raķetes, kas varētu radīt milzīgus zaudējumus un postījumus, taču ASV šādas raķetes piegādāt nevarēs ilgstoši, vēsta pravda.com.ua.

16:10. Vairāki Bundestāgā pārstāvēto partiju vadošie aizsardzības jomas politiķi izteikušies par labu raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai, lai Kijiva varētu veikt triecienus arī mērķiem Krievijas teritorijā, vēsta laikraksts "Rheinische Post". Šādu nostāju Vācijas federālā valdība vēl nesen dēvēja par nepieņemamu.

14:50. Ukrainas bruņotie spēki apstiprināja veiksmīgus triecienus lidlaukam Saki, ziņo pravda.com.ua. Iznīcināts Krievijas iebrucēju vadības centrs.

13:00. Tuvāko nedēļu laikā Krievijas karaspēks varētu Harkivas apgabalā aktivizēt uzbrukumu Kupjanskai un koncentrēt tur mazākā mērā novājinātos spēkus, regulārajā ziņojumā prognozē ASV Kara studiju institūts (ISW).

11:17. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 363 870 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 800 iebrucēju.

10:12. Krievijas amatpersonas dienvidu pierobežas pilsētā Belgorodā piektdien piedāvāja evakuāciju šīs pilsētas iedzīvotājiem, kas ir bezprecedenta solis pēc Ukrainas triecieniem šai pilsētai. Kremlis ir mēģinājis uzturēt normālas situācijas šķietamību Ukrainas kara frontē, bet nesenie triecieni Belgorodai ir pietuvinājuši Krievijas iedzīvotājiem šo bruņoto konfliktu. Belgorodas apgabala gubernatora Vjačeslava Gladkova paziņojums, ka izbiedētie iedzīvotāji var evakuēties, ir tālejošākais pasākums kādā no Krievijas pilsētām kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī.

09:12. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien telefonsarunā Ukrainas kolēģim Volodimiram Zelenskim apliecināja, ka Turcija ir gatava uzņemties vidutāja lomu un risināt sarunas par miera panākšanu Ukrainā. "Sarunā tika skarts jautājums par reģionālajām un globālajām problēmām, konkrēti - Ukrainas-Krievijas karu. Prezidents Erdogans uzsvēra Turcijas intensīvos pūliņus, lai panāktu asinsizliešanas izbeigšanu un stabilu mieru kā Ukrainā, tā palestīniešu zemēs," platformā "X" pavēstīja Erdogana administrācija.

00:10. Polijas eirokomisārs pieprasīs ierobežojumus Ukrainas cukura un putnu gaļas importam, ziņo pravda.com.ua.

Svarīgākais