Lietuva izsaka protestu Krievijai par uzbrukumiem Ukrainai ar raķetēm

© Scanpix/ZUMA Press

Lietuvas Ārlietu ministrija ceturtdien izteica stingru protestu Krievijai par uzbrukumiem Ukrainai ar raķetēm un droniem.

Uz Lietuvas Ārlietu ministriju ceturtdien izsaukts Krievijas vēstniecības pārstāvis, kuram izteikts stingrs protests pret to, ka Krievija pēdējās dienās veikusi vienus no lielākajiem raķešu un bezpilota lidaparātu uzlidojumiem Ukrainai kopš 2022.gada februāra, kad tā sāka pilna mēroga iebrukumu.

"Lietuva stingri nosoda Krievijas karu pret Ukrainu, tostarp šos nežēlīgos agresijas aktus, un aicina Krieviju nekavējoties to visu pārtraukt," teikts Lietuvas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Krievija pēdējo dienu laikā pret Ukrainu kopumā raidījusi vairāk nekā 500 raķešu un dronu. Nopostīti civilie objekti, ir lieli cilvēku upuri.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais