Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Putina partija veido jaunu privāto kaujas grupējumu karam ar Ukrainu

© Scanpix

Putina partija Vienotā Krievija veido savu privāto armiju - tā nodēvēta par “Espanjola PMC”, un to grasās izmantot cīņā pret Ukrainu, raksta unian.net.

Iepriekš attiecīgais formējums ietilpa tā dēvētā “Vostok” bataljona struktūrā kā Krievijas futbola huligānu brīvprātīgā vienība.

"Kopš 2023. gada Putina partijas biedri ir pārņēmuši Espanjolu savā rīcībā - vienība ir pasludinājusi tā sauktās privātās militārās kompānijas statusu, ir sākusies un turpinās aktīva vervēšana ar Vienotās Krievijas naudu," norāda Ukrainas izlūkdienests.

Saskaņā ar ziņojumu, Espanjola PMC vervē tā sauktās futbola "ultras", visdažādākos krievu radikāļus, jo īpaši nacistu ideoloģijas piekritējus, kā arī parastos civiliedzīvotājus no nabadzīgajiem Krievijas Federācijas rajoniem un īslaicīgi okupētajām Ukrainas teritorijām - pēdējie tiek izmantoti “gaļas” uzbrukumos, lai izveidotu “kaujas vienības” statusu.

Brīvprātīgajiem par tiešu dalību karadarbībā pret Ukrainu tiek solīti 220 tūkstoši rubļu mēnesī. Līgums ar viņiem noslēgts vismaz uz sešiem mēnešiem.

Cilvēkus vilina arī “apdrošināšanas maksājumi”: 1 miljons rubļu, ja gūta neliela trauma; 2 miljoni rubļu - mērens ievainojums; 3 miljoni rubļu - nopietns ievainojums; 5 miljoni rubļu - nāve.

"Tomēr finansiālā motivācija kalpo tikai kā iesaiņojums. Lielākajai daļai jauniesaukto pati pirmā kauja ir vienvirziena biļete. Krievi savervēto "lielgabalu gaļu" pēc kaujas reģistrē kā “pazudušus darbībā”, lai nemaksātu tuviniekiem kompensāciju par apgādnieku nāvi,” informē Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde.