Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Tokijas lidostā uz skrejceļa aizdegas lidmašīna, ir bojāgājušie [Papildināts 14:14]

© Reuters/Scanpix/Leta

Tokijas Hanedas lidostā šodien, 2. janvārī, izcēlies ugunsgrēks. Aizdegusies "Japan Airlines" lidmašīna. Lidmašīnu pārņēmušas liesmas, kad uz tās atradās kopumā 379 pasažieri un apkalpes locekļi, ziņo "Reuters".

Televīzijas kanāls NHK vēsta, ka lidmašīna pēc nosēšanās ietriekusies citā lidmašīnā. Visi "Japan Airlines" lidmašīnā esošie 379 cilvēki - 367 pasažieri un 12 apkalpes locekļi - ir veiksmīgi no tās izkļuvuši, taču pieci krasta apsardzes lidmašīnas apkalpes locekļi gājuši bojā.

Vietējās televīzijas materiāli liecina, ka no Japānas nacionālās aviokompānijas "Japan Airlines" lidmašīnas, kas manevrē pa skrejceļu, sāniem paceļas liels uguns un dūmu mutulis. Pēc tam aizdegas lidmašīnas korpuss ap spārnu.

Kā ziņo vietējie mediji, "Japan Airlines" vietējā reisa no Jaunās Čitoses lidostas uz Hanedu lidmašīnas lielu daļu pārņēma liesmas.

"Japan Airlines" NHK informēja, ka pastāv aizdomas, ka tās lidmašīnā ietriekusies cita lidmašīna, kas varētu būt Japānas krasta apsardzes lidmašīna.

Japānas krasta apsardze paziņoja, ka pārbauda ziņojumus par tās lidmašīnas sadursmi ar "Japan Airlines" lidmašīnu. Plašāku informāciju krasta apsardze pagaidām nesniedza.

Haneda ir viena no noslogotākajām lidostām Japānā, un Jaungada brīvdienās ceļo daudz cilvēku.

Izskan versija, ka lidmašīna aizdegusies pēc iespējamas sadursmes ar krasta apsardzes lidmašīnu.

Japānas sabiedriskās raidorganizācijas "NHK" tiešraidē bija redzams, kā lidmašīna uzliesmo, slīdot pa asfaltu.