VIDEO. Pirmā cīņa starp Ukrainas jūras bezpilota lidaparātiem un Krievijas kuģiem

© Scanpix

Ukrainas drošības dienests demonstrēja pirmo cīņu starp bezpilota jūras droniem un Krievijas Federācijas piekrastes kuģiem, izmantojot jaunas paaudzes dronu SeaBaby, vēsta dialog.ua.

Cīņā pret Krievijas Federācijas armiju Ukrainas drošības dienests izmantoja jaunas paaudzes SeaBaby virszemes dronus, kas spēj pārvadāt līdz pat 850 kg smagus sprādzienbīstamus lādiņus un šaut mērķos, izmantojot liesmu metēju sistēmu.

Kadrus no vienas no šādām kaujām publicēja Telegram kanāls “Ukraine 365”.

Video iemūžināta bezpilota lidaparātu un Krievijas kuģu sadursmes epizode, kas atstāja ostu, lai likvidētu mērķi. Tomēr šoreiz SeaBaby nebēga no ienaidnieka, bet gan pagriezās un raidīja uguni.

Ukrainas Drošības dienests saka, ka viņi turpinās strādāt pie drona uzlabošanas, jo joprojām ir sūdzības par precizitāti kustībā un skarbos jūras apstākļos. Pašlaik Ukrainai ir divu veidu Ukrainā ražoti jūras droni - Sea Baby un Mamay.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais