Ziemeļkorejas diktators Kims Čonins draud ASV ar kodolieročiem

© Scanpix

Sanāksmē ar savas armijas komandieriem Ziemeļkorejas diktators Kims Čonins bija īpaši “aktīvs”, taču ne kodolenerģijas, bet, visticamāk, alkohola dēļ, ziņo dialog.ua.

Ziemeļkorejas diktators Kims Čonins gada pēdējā sanāksmē ar Korejas Tautas armijas komandieriem paziņoja par savu gatavību veikt kodoltriecienu, lai kara gadījumā "pilnībā iznīcinātu ienaidnieka galvaspilsētas".

"Mūsu armijai ir nežēlīgi jāizjauc mūsu ienaidnieku provokācijas. Un, ja mūsu pretinieki izvēlas pretrepublikānisku militāru konfrontāciju, tad mums ir jādod graujošs trieciens militāro gangsteru baram, izmantojot visu superspēcīgo līdzekļu arsenālu," Korejas Centrālā ziņu aģentūra, kas atrodas viņa kontrolē, citēja Kimu.

Nav zināms, kādus alkoholiskos dzērienus vai citas narkotiskas vielas Kims lietojis pasākumā, taču, visticamāk, to ietekmē viņš izteica spēcīgus draudus. Ziņu avoti atzīmē, ka viņš kopēja sava vectēva Kima Il Sunga retoriku, kurš neslēpa savu sadarbību ar Kremli, tomēr pirmajam KTDR diktatoram nebija kodolieroču.

Čonins teica, ka Ziemeļkoreja "bez mazākās vilcināšanās dos graujošu triecienu un iznīcinās ienaidnieka galvaspilsētas, izmantojot visu pieejamo arsenālu, ja ASV un Dienvidkoreja izvēlēsies militāras konfrontācijas ceļu pret KTDR.”

Pēc viņa teiktā, 2024. gads būs "uzplaukums, gatavojoties karam”. Starp citu, ASV nesen brīdināja, ka Phenjanas kodolieroču izmantošana novedīs pie Kima Čenuna “režīma beigām”.

Svarīgākais