Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Vakancei, kas sola "labāko darbu pasaulē", pieteikušies 2500 pretendentu

© Pixabay.com

Alus degustētāja darbs alus darītavā Ziemeļīrijā tika reklamēts kā “labākais darbs pasaulē”. Tomēr darba devēji negaidīja, ka šai vakancei pieteiksies 2500 pretendentu.

Darba sludinājumā bija teikts, ka šī darba darītājs varēs dzert alu bez maksas , kā arī mieloties ar čipsiem. Pēc darba viņu mājup aizvizināšot taksometrs, vēsta Sky News.

Sludinājums, kurā "Walled City Brewery" meklē degustētāju, izraisījis starptautisku ažiotāžu, taču tikai nelielai iedzīvotāju daļai ir ģenētiskas spējas veikt šo darbu. Saskaņā ar alus darītavas direktora Džeimsa Hjūja teikto, ne vairāk kā vienam no 100 planētas iedzīvotājiem ir spēja kļūt par superdegustētāju.

Spēja, strādājot šo darbu, nekļūt par alkoholiķi, ir tikai viena nianse. Vēl viens svarīgs aspekts ir spēja uztvert slēptos alus garšas smalkumus, kas ir pieejami tikai dažiem izredzētajiem, viņš skaidro. "Walled City" galvenais aldaris Džošs Kails saka, ka viņam nebija ne jausmas, "cik tālu cilvēki būtu gatavi doties, lai iegūtu bezmaksas pinti". Darbam pieteicās pretendenti pat no Filadelfijas Amerikā un Sanpaulu Brazīlijā. "Walled City" vadība galu galā izvēlējās tikai 12 pretendentus dalībai turpmākajā konkursā. Pārējiem 2488, acīmredzot, par alu būs jāmaksā no savas kabatas.