Ukrainas kara 677. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:20]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 1. janvārī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:20. Sākoties jaunajam gadam, Ukrainā, vairākās frontēs, notikuši 56 uzbrukumi, informē pravda.com.ua.

19:25. Kijevas pilsētā un apgabalā izsludināts brīdinājums par uzlidojumiem, izvietoti pretgaisa aizsardzības spēki, ziņo pravda.com.ua.

18:00. Pēc aptaujas datiem, vācieši šogad neredz beigas karam Ukrainā, raksta pravda.com.ua.

16:40. Putins apgalvo, ka viņa armija apgūst jaunas lietas un tās spēks "vairojas", ziņo pravda.com.ua.

15:00. Veseslības ministrija iecerējusi līdz 2024.gada beigām turpināt nodrošināt valsts apmaksāto medicīnisko transportēšanu, lai Ukrainas iedzīvotājiem sniegtu Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus stacionārajās ārstniecības iestādēs. Ministrija uzsver, ka karadarbība Ukrainā joprojām turpinās un tajā ievainoto skaits ik dienas pieaug, tādēļ uzsāktos pasākumus nepieciešams turpināt arī nākamgad.

13:00. Eiropas Savienībā (ES) un NATO ir nepieciešama diskusija par vienbalsīgu lēmumu pieņemšanu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), komentējot Ungārijas izmantotās veto tiesības ES centieniem sniegt Ukrainai finanšu atbalstu.

Viņš sacīja, ka pēc Ungārijas rīcības Eiropadomes sanāksmē, kur tika lemts par iestāšanās ES sarunu sākšanu ar Ukrainu un Moldovu, kā arī par finansiālu atbalstu Ukrainai, nākas uzdot jautājumu, vai NATO un ES, pieņemot lēmumus, vienmēr ir jābūt vienprātībai. Ārlietu ministra ieskatā, vienbalsības principam lēmumu pieņemšanā ir gan savi plusi, gan savi mīnusi.

11:24. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 360 010 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 780 iebrucēji.

10:00. Ukrainas armija notriekusi 87 no 122 lidrobotiem "Shahed", ko svētdien un naktī uz pirmdienu uz Ukrainu raidīja Krievija, paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Aizvadītajā diennaktī Krievija uzbruka Ukrainai, izmantojot 96 "Shahed-136/131" tipa bezpilota lidaparātus, no kuriem pretgaisa aizsardzības spēki iznīcināja 66, un šodien Krievija uzbruka ar 26 "Shahed-136/131", no kuriem tika notriekts 21.

Krievija ar lidrobotiem uzbruka Harkivas, Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas un Hersonas apgabaliem.

09:00. Krievija Melnajā jūrā izvieto trīs raķešu pārvadātājus, uzbrukuma draudi ir augsti, ziņo pravda.com.ua.

07:05. 31.decembra vakarā Ukrainas gaisa telpā tika konstatēti vairāki desmiti Krievijas uzbrukuma bezpilota lidaparātu. Naktī vairāki no tiem lidoja uz Ļvovu, vēsta pravda.com.ua.

00.40. 2023. gada pēdējās minūtēs Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunāja ukraiņus, sveicot viņus 2024. gadā. Valsts vadītājs īpaši uzsvēra, ka Ukraina un tās pilsoņi šogad ir kļuvuši spēcīgāki.

"Pirms 676 dienām tieši šajā vietā es uzrunāju jūs, ukraiņus, un paziņoju par pilna mēroga kara sākumu. Mēs toreiz nezinājām, kas mūs sagaida. Daudzi neticēja, ka mēs izdzīvosim nedēļu. Tikai daži ticēja, ka noturēsimies 2022. gadu, nemaz nerunājot par to, ka izdzīvosim 2023. gadā. Un šodien mēs svinam 2024. gadu,” atzīmēja Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, šī gada laikā Ukrainā uzlidojuma signāli atskanējuši 6 tūkstošus reižu.

00:10. Atbalstot Ukrainas karagūstekņus, Kijivā notika atgādinājuma kampaņa "Otrais Jaunais gads nebrīvē". Pasākuma organizatori ir Mariupoles garnizona karagūstekņu karavīru ģimenes, kas pulcējās, lai pieminētu tos, kuri joprojām atrodas Krievijas gūstā, un vēlreiz pievērstu uzmanību jautājumam par steidzamu rīcību viņu atgriešanai mājās, raksta pravda.com.ua.

Svarīgākais