Ukrainas kara 676. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:40]

© Reuters/Scanpix/LETA

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 31. decembrī. Ukraina jau teju divus gadus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:40. Visā Ukrainā izsludināta gaisa trauksme saistībā ar iznīcinātāja MiG-31K pacelšanos Krievijā, kas spēj pārvadāt aeroballistisko raķeti Kinzhal, raksta pravda.com.ua.

19:00. Krievu apšaudes dēļ svētdien Hersonā gāja bojā 14 gadus vecs pusaudzis, bet 9 gadus vecs zēns atrodas ļoti smagā stāvoklī slimnīcā, ziņo pravda.com.ua.

17:44. Krievija sestdienas vakarā deva raķešu triecienu Ukrainas otrajai lielākajai pilsētai Harkivai, un nodarīti postījumi ēkām, kā arī cietuši 28 cilvēki, svētdien paziņoja Harkivas apgabala prokuratūra.

16:15. Vācu kanāla ZDF žurnālisti cietuši okupantu sarīkotā apšaudē Harkivā, ziņo pravda.com.ua.

14:55. Ukrainā Krievijas raķešu uzbrukuma dēļ izsludināta gaisa trauksme, bet Kropivnickas un Krivojrogas apgabalos dzirdamas sprādzienu skaņas, ziņo pravda.com.ua.

14:00. Krievijas raķešu uzbrukums 29. decembrī: Kijivā gruvešos atrasti jau 23 bojāgājušie, ziņo pravda.com.ua.

12:40. Arī tad, ja Ukraina atbrīvos visas iekarotās teritorijas, Krievijas militārie draudi Eiropai saglabāsies, uzskata ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV)

11:31. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 359 230 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 960 iebrucēji.

10:25. Naktī uz svētdienu Krievijas karaspēks raidīja pret Ukrainu 49 trieciendronus "Shahed", un 21 no tiem notrieca Ukrainas pretgaisa aizsardzība, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki. Trieciendroni palaisti no okupētās Krimas, kā arī Krievijas Krasnodaras novada un Kurskas apgabala. Lielākā daļa dronu raidīti pret Ukrainas aizsardzības priekšējām līnijām, kā arī pret civilo un militāro infrastruktūru piefrontes teritorijā, tostarp Harkivas, Zaporižjas, Hersonas un Mikolajivas apgabalos, norādīja Ukrainas Gaisa spēki.

09:15. Krievija sestdienas vakarā deva raķešu triecienu Ukrainas otrajai lielākajai pilsētai Harkivai, un nodarīti postījumi ēkām, kā arī cietuši 26 cilvēki, svētdien paziņoja Harkivas apgabala prokuratūra. Daļēji sagrauta viesnīca "Kharkiv Palace" pilsētas centrā, sapostītas 12 daudzdzīvokļu ēkas, bērnudārzs, slimnīcas un veikali, kā arī gāzesvads. Starp cietušajiem ir žurnālists no Lielbritānijas, pavēstīja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

00:10. Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka sadarbībā ar NATO un ES mēs spēsim ilgtermiņā iegrožot Krieviju. Viņš uzsvēra, ka tam ir jābūt ne tikai Latvijas ārpolitikas mērķim. Tam ir jābūt arī NATO mērķim. Krievijas kara mašinērija neapstāsies, to var tikai apturēt. To patlaban dara ukraiņi, Tāpēc mūsu uzdevums ir turpināt visa veida atbalstu Ukrainai.

Svarīgākais