Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Cik bagāta patiesībā bija Kevina ģimene no slavenās filmas “Viens pats mājās”?

© Scanpix

Kevina Makkalistera ģimenes klasiskā māja ir īsts Amerikāņu sapnis - un neatņemama daļa no slavenās Ziemassvētku filmas “Viens pats mājās”. Filmas skatīšanās svētku laikā daudziem kļuvusi par tradīciju - tāpat kā minējumi, ar ko īsti nodarbojas ģimenes galva un cik viņš pelna - to noskaidroja New York Times.

Slavenā māja atrodas Amerikā, Ilinoisas štatā. Māja ir privātīpašums, taču filmas cienītāji var braukt tai garām, lai uz mirkli izbaudītu svētku nostalģiju. Mājas valdzinājums ir saglabājies vairāk nekā trīs gadu desmitus, bet kāda ir tās vērtība un ko tā mums stāsta par izdomāto filmas ģimeni, kas tur dzīvo?

Pēc Čikāgas Federālās bankas ekonomistu domām, 1990. gadā, kad iznāca filma, Makkalisteru ģimenes māju varēja atļauties tikai 1% Čikāgas mājsaimniecību ar ienākumiem aptuveni 305 000 USD, kas būtu līdzvērtīgi 665 000 USD 2022. gadā.

Amerikas populārākais nekustamo īpašumu portāls Zillow lēš, ka mājas pašreizējā vērtība ir aptuveni 2,34 miljoni USD, kas ir nedaudz zemāka par prasīto cenu pirms 12 gadiem.

Ēka pēdējo reizi tirgū bija izlikta par 2,4 miljoniem ASV dolāru 2011. gada maijā - pēc tam tam tika vairākas reizes samazināta cena, līdz tā tika pārdots par 1,59 miljoniem ASV dolāru 2012. gadā.

Times veiktajā izmeklēšanā tika pētīts arī tas, kā Makkalisteri varēja nodrošināt iespaidīgo mājokli un savas Ziemassvētku brīvdienas.

Daži domā, ka mamma Keita Makkalistere bija modes dizainere, jo mājā bija redzami vairāki manekeni. Rakstnieks Tods Štrasers, kurš veidoja filmas scenāriju, atklāja, ka tēvs Pīters Makkalisters ir uzņēmējs, jo tas bija "drošs risinājums".

Taču ne mamma, ne tēvs nav filmas bagātākie varoņi - šis tituls, iespējams, pieder tēvocim Robam.

The Times norāda, ka tieši Pītera brālis bija tas, kurš apmaksāja rēķinu par visas ģimenes aizvešanu uz Parīzi, pieaugušajiem sēžot pirmajā klasē. Ir arī minēts, ka viņam pilsētā ir mājoklis ar skatu uz Eifeļa torni, kas, iespējams, būtu pietiekami liels, lai izmitinātu visu ģimeni.

Laura Abendšiena - sieviete, kas dzīvoja slavenajā mājā, kamēr tajā tika uzņemta filma - stāstīja par savu pieredzi, dzīvojot piepilsētas mājā 6 gadu vecumā, kamēr notika filmēšana.

"Mēs palikām mājā gandrīz visu periodu, kas bija apmēram četri vai pieci mēneši," viņa teica. "Lai izvairītos no parādīšanās ekrānā, mums bija jārāpo gar sienām no istabas uz istabu.

Arī aktieri pavadīja laiku mājā, kad viņi nefilmēja savas ainas. Makolijs Kalkins izmantoja manu istabu, lai mācītos kopā ar savu skolotāju un brāli, viņš nefilmējās tik daudz, tāpēc viņš vienkārši pavadīja laiku manā istabā," viņa piebilda.

Mājas iekštelpas dekorēja Īva Kolija, kura laikrakstam Times pastāstīja, ka piešķīrusi mājai "stilīgu, izsmalcinātu izskatu", taču atteicās komentēt ģimenes potenciālos ienākumus, norādot: "Faniem, kuri strīdas par mājas īpašnieku ienākumiem, vajadzētu vienkārši izbaudīt filmu."