Sīrijā nemieri pieaug

Sīrijas pilsētā Latakijā notikušajās apšaudēs nošauti vismaz divpadsmit pret valdību vērsto protesta demonstrāciju dalībnieki, ziņo Associated Press.

Ievainojumus guvuši vairāk kā 200 cilvēku. Savukārt BBC ziņo par diviem bojāgājušajiem.

Opozīcijas pārstāvji apgalvo, ka uguni atklājuši drošības dienesti, savukārt vara vaino nezināmus snaiperus - provokatorus, kas it kā vēloties destabilizēt situāciju valstī.

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada padomniece Buteina Šabana raidsabiedrībai apgalvoja, ka "bruņotas grupas" šauj uz cilvēkiem bez izšķiršanas.

Šabana sacīja, ka sadursmēs gājuši bojā 10 drošības spēku pārstāvji un civiliedzīvotāji, kā arī divi kaujinieki.Viņa vainoja radikālo sunītu garīdznieku šeihu Jusufu al-Karadavi no Dohas par to, ka viņa runa piektdien izraisīja vardarbības uzliesmojumu līdz tam mierīgajā Latakijā.

Svētdienas naktī Latakijā ieviests karaspēks.

Ostas pilsētā Latakijā tika ievests karaspēks dienu pēc tam, kad kāda amatpersona paziņoja, ka snaiperi šajā pilsētā nošāvuši divus garāmgājējus.

Sestdien Vidusjūras ostas pilsētā Latakijā nodedzināti valdošās partijas "Baath" biroji. Savukārt Derā, kur piektdien policija atklāja uguni uz demonstrantiem, sestdien vairāki simti cilvēku atjaunoja protestus.

Lielākie sestdienas protesti notika Tafasā – 18 kilometrus uz ziemeļiem no Jordānas pierobežas pilsētas Deraas, kas kļuvusi par centru nemieriem pret Sīrijas prezidenta 11 gadu valdīšanu.

Tūkstoši izgāja Tafasas ielās, lai apbedītu trīs protestētāju, kurus, kā vēsta aculiecinieki, piektdien nogalināja drošības dienesti. Aculiecinieki stāsta, ka protestētāji skandēja pret valdību vērstus saukļus un nodedzināja "Baath" ēku, kā arī policijas iecirkni.

Svarīgākais