Izraēlas līderis nosaucis trīs nosacījumus kara izbeigšanai

© Scanpix

Starp izvirzītajiem miera nosacījumiem ir arī Hamās likvidācija un Gazas joslas demilitarizācija, ziņo The Wall Street Journal.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu nosaucis trīs nosacījumus karadarbības izbeigšanai Gazas joslā, vēsta Wall Street Journal. Pirmkārt, tā ir teroristiskās organizācijas Hamās likvidācija. Kā otro punktu Izraēlas līderis nosauca Gazas demilitarizāciju, bet trešo - palestīniešu sabiedrības deradikalizāciju.

Netanjahu arī vērsa īpašu uzmanību uz to, ka Hamās kaujinieku līderi atklāti draudēja atkārtot 7. oktobra asiņainos notikumus, tāpēc, pēc Izraēlas premjerministra domām, nepieciešams likvidēt Hamās militāro potenciālu un izbeigt tās politisko dominanci pār Gazu. Pretējā gadījumā Tuvos Austrumus, pēc Netanjahu domām, gaidīs vēl asiņaināks karš.

Izraēlas līderis piebilda, ka Hamās izmanto Gazas civiliedzīvotājus kā "cilvēku vairogu" un izvieto savu infrastruktūru civilo objektu tiešā tuvumā vai pat to iekšā, apzināti pakļaujot riskam civiliedzīvotājus, tostarp sievietes, vecāka gadagājuma cilvēkus un arī bērnus.

Atgādinām, ka Netanjahu skeptiski reaģēja uz Baidena ideju nodot Gazas joslu Palestīnas pašpārvaldes pārziņā. Kā ziņots iepriekš, pēc Hamās uzbrukuma Izraēlai Palestīnas prezidents Mahmūds Abāss sacīja, ka šis grupējums it kā nepārstāv palestīniešu tautas intereses.

Svarīgākais