Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

“Mūsu vīri atgriezīsies no frontes un sarīkos apvērsumu!” Putinu brīdina Krievijas karavīru sievas

© Scanpix

Krievijas mobilizēto radinieces izteikušas brīdinājumu Krievijas varasiestādēm - ja pret viņiem tiks pielietots spēks, vīri un dēli atgriezīsies no karadienesta un sarīkos apvērsumu Krievijā, raksta dialog.ua.

Krievu iesaucamo sievas, kas piedalās protestos pret karu Ukrainā, sacīja, ka Krievijas Federācijas varas iestādes protestu laikā viņas neaiztiekot. Kāda no dalībniecēm teica, ka varas iestādes labi apzinās draudus - ja pret sievietēm tiks pielietots spēks, viņu mobilizētie vīri un dēli atgriezīsies no frontes un sarīkos apvērsumu Krievijā.

Videoklipa fragmentu publicējis Telegram kanāls “Ukraine 365”. "Viņi uz mums neizdarīs spiedienu, jo saprot, ka, ja viņi kaut ko darīs pret mobilizēto sievām un mātēm, tad mobilizētie nepaliks frontē. Viņi nāks šeit un sarīkos apvērsumu," žurnālistiem sacīja meitene.

Pēdējās nedēļās Krievijā apgriezienus uzņem sieviešu pretkara kustība, pieprasot no frontes atgriezt viņu mobilizētos radiniekus - arī sociologi atzīmē, ka Krievijā arvien straujāk pieaug neapmierinātība ar Ukrainā notiekošo karu.