"Masīvi raķešu un aviācijas uzbrukumi". ASV ģenerālleitnants vērtē Putina iespējamā uzbrukuma scenāriju Latvijai

© SCANPIX/AP

Atvaļinātais ASV armijas ģenerālleitnants, bijušais ASV armijas komandieris Eiropā un domnīcas CEPA pētnieks Bens Hodžess intervijā sargs.lv izteicās, ka nešaubās - Krievijai ir plāni tālākai agresijai, ja Ukrainā izdotos gūt panākumus, un Eiropai vairs nav daudz laika.

“Daudzi apgalvo, ka Krievija neuzbruks NATO valstīm, bet tie paši cilvēki savulaik arī teica, ka Krievija neuzsāks pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Mēs gribam ticēt tam, ka viņi kaut ko nedarīs, bet tad viņi ņem un to izdara,” secina Bens Hodžess. Viņaprāt, liela problēma atturēšanā ir Rietumu bailes no kodoleskalācijas, ko Krievija var censties izmantot.

Pēc B. Hodžesa teiktā, ja Krievija tomēr izšķirtos par uzbrukumu NATO dalībvalstīm, visdrīzāk Baltijas valstis sagaidītu ļoti masīvi raķešu un aviācijas uzlidojumi.

"Tie tiktu tēmēti pa pilsētām, transporta infrastruktūru un militārajiem komandpunktiem, kā arī civilo infrastruktūru. Tas notiktu pašā pirmajā dienā, un jūs nevarētu to pamanīt, līdz tas jau būtu sācies. Tas, kas šobrīd notiek ar Kijivu, notiktu arī ar Rīgu,” teic Bens Hodžess.

Svarīgākais