Privāta lidmašīna veic aizdomīgus manevrus virs lidojumu aizlieguma zonas Igaunijā

© Ekrānuzņēmums

Igaunijā pamanīta aizdomīgu privāto lidmašīnu, kas, lidojot virs lidojumu aizliegumu zonas, veica vairākus desmitus apļu, vēsta postimees.ee.

Kā vēsta portāls Flightradar24, tā bijusi ASV reģistrēta lidmašīna "Learjet 36A" ar reaktīvajiem dzinējiem. Tādu lidmašīnu galvenokārt izmanto uzņēmēji privātiem lidojumiem. Lidmašīna ražota 1976. gadā un spēj veikt transatlantiskos lidojumus.

Lidmašīna, kas pamanīta Igaunijā virs lidojumu aizliegumu zoas, iepriekš piederēja ASV Tieslietu ministrijai, privātiem uzņēmumiem un nesen arī Nīderlandes Karaliskajai flotei. Turklāt lidojuma plāns liecina, ka lidmašīna no Groningenas (pilsēta Nīderlandes ziemeļos) Tallinā ieradās otrdienas rītā un pēc tam devās Lēnes-Viru apriņķa virzienā.

Kā noskaidroja postimees.ee, tā nebija ne spiegu lidmašīna, ne arī kāds gaisā apmaldījies uzņēmējs. Lidojums notika Igaunijas gaisa spēku un sabiedroto kopīgo mācību "AGILE LYNX" ietvaros, skaidroja Igaunijas Aizsardzības spēku preses sekretārs Tāvi Lāsiks. Mācības galvenokārt notika Tapas un Rakveres apkaimēs, un uzdevumu izpildes nodrošināšanai tika izmantotas dažādas lidmašīnas.

Svarīgākais