Zelenskim pateikts, kad Ukraina kļūs par NATO dalībvalsti

© SCANPIX/REUTERS

Ukraina nekļūs par NATO dalībvalsti, kamēr būs karš ar Krieviju, vēsta UNIAN.

Taču Ukrainai ir īpaši līgumi ar aliansi, un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ieņem skaidru nostāju: Ukraina kļūs par bloka dalībvalsti, bet tikai tad, kad tā beigs šo karu ar “taisnīgām beigām”.

Ar šādu paziņojumu televīzijas kanālā FREEDOM uzstājās Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks. Viņš atgādināja, ka 19. decembrī preses konferencē Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis lika noprast, ka Ukrainai, lai kļūtu par NATO dalībvalsti, ir jāizbeidz Krievijas uzsāktais karš.

"Prezidents diezgan skaidri atbildēja uz jautājumu, vai NATO ir gatava uzņemt savā aliansē Ukrainu. Ja NATO uzņem daļu Ukrainas aliansē, tas nozīmē, ka NATO ir jānonāk pie demarkācijas līnijas un jānostājas tur. Vai NATO ir tam gatava? Un kas jums teica, ka Krievija piekritīs, ka daļa Ukrainas kļūs par NATO dalībvalsti? Šodien mums nav konkrēta priekšlikuma pievienoties NATO, teiksim, paredzamā nākotnē, piemēram, gada vai divu gadu laikā. Ir priekšlikums - iestājieties NATO pēc uzvaras karā ar Krieviju. Bet kara laikā neviens tādu priekšlikumu Ukrainai neizteiks. Tas ir acīmredzami," teica Podoļaks.