"Bild": Krievija var uzbrukt Eiropai nakamajā ziemā

© SCANPIX

Krievijas līderis Vladimirs Putins var uzbrukt Eiropai 2024. vai 2025. gadā. Viņš gaidīs brīdi, kad ASV būs “bez līdera” un nevarēs ātri palīdzēt saviem partneriem, vēsta "Bild".

Par to Vācijas medijiem ziņojis avots vienā no Eiropas izlūkdienestiem, raksta Vācijas "Bild".

"Tas ir, mēs runājam par laika posmu starp pašreizējā ASV prezidenta atkāpšanos 2024. gada novembra sākumā un viņa potenciālā pēcteča stāšanos amatā 2025. gada janvārī,"

norāda izdevums.

Tajā pašā laikā Krievijas varas iestādes sagaida, ka Donalds Tramps atkal ieņems ASV prezidenta amatu, jo "viņa vadībā var notikt jebkas".

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss vienā no savām pēdējām intervijām Vācijas medijiem arī sacīja, ka Berlīnei ir 5-8 gadi, lai atjaunotu kādreizējo armijas spēku.

Tika atzīmēts, ka Vācija NATO austrumu flanga stiprināšanas ietvaros plāno līdz 2027.gadam pārdislocēt uz Lietuvu 4 000 Bundesvēra karavīru. Brigāde tiks dislocēta uz robežas ar Krieviju, paziņoja Boriss Pistoriuss.

Ministrs arī uzsvēra, ka Vācijā nepieciešams atjaunot obligāto militāro iesaukšanu.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais