Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Aizdomās par cilvēku kontrabandu Francijas lidostā aizturēti divi pasažieri

© pexels.com

Francijas policija ir aizturējusi un piektdien nopratināja divus vīriešus aizdomās par cilvēku kontrabandu pēc tam, kad Francijas austrumos nolaidās lidmašīna ar vairāk nekā 300 pasažieriem no Indijas, paziņoja prokurori.

Lidmašīna "Airbus A340", kas bija izlidojusi no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) uz Nikaragvu, ceturtdien nolaidās Vatrī lidostā Francijas austrumos, lai uzpildītu degvielu.

Francijas varas iestādes aizturēja lidmašīnu pēc anonīma ziņojuma, ka tās pasažieri var būt cilvēku kontrabandas upuri, paziņoja Parīzes prokuratūra. Nopratinātie vīrieši bija starp pasažieriem.

"Tiek veiktas identitātes pārbaudes 303 pasažieriem un lidmašīnas apkalpei," teikts prokuratūras paziņojumā. Tika pārbaudīti arī pasažieru pārvadāšanas apstākļi un viņu ceļojuma mērķis.

Lietai tuvs avots pastāstīja, ka starp pasažieriem ir nepilngadīgie.

Izmeklēšanu vada nacionālā organizētās noziedzības apkarošanas vienība JUNALCO, pavēstīja prokurori.

Par lietu informēts avots sacīja, ka pasažieri var būt plānojuši doties uz Centrālameriku, lai pēc tam mēģinātu nelegāli iekļūt ASV vai Kanādā.

Pēc nolaišanās Francijā pasažieri sākumā tika paturēti lidmašīnā, bet pēc tam tika izlaisti no tās un izguldināti individuālās gultās termināļa ēkā.

Policija un žandarmērija piektdien norobežoja visu lidostu un aizklāja ielidošanas zāles logus.

Marnas departamenta prefektūra paziņoja, ka lidmašīnas operatorfirma ir Rumānijas lidsabiedrība "Legend Airlines", kuras nelielajā gaisa flotē ir četras lidmašīnas.

Vatrī lidosta 150 kilometrus uz austrumiem no Parīzes apkalpo galvenokārt zemo cenu aviokompānijas.