Lietuvieši ar nepacietību gaida braucienu uz Rīgu - divu dienu laikā nopirktas gandrīz 1,8 tūkstoši biļetes

© Scanpix

Pēc tam, kad pasažieru pārvadājumu uzņēmums "LTG Link" atvēra jaunu ceļošanas maršrutu starp Latviju un Lietuvu ar vilcienu, lietuvieši steidz plānot Jaungada nedēļas nogali Rīgā - pēc Lietuvas uzņēmuma datiem tikai divu dienu laikā pārdotas gandrīz 1,8 tūkstoši vilciena Viļņa-Rīga biļetes, raksta lrytas.lt.

"27. decembrī no Viļņas ceļā dosies pirmais vilciens uz Rīgu. Interese par jauno ilgtspējīgo ceļošanas veidu jau ir pārsniegusi mūsu cerības - līdz 31. decembrim ir pārdotas gandrīz visas vilciena biļetes. Mēs lēšam, ka tikai divu dienu laikā pasažieriem izdevies iegādāties gandrīz 1,8 tūkstošus vilciena biļešu uz Latvijas galvaspilsētu, tas ir, šajā laikā aizpildījušies vairāk nekā 12 vilcieni.

Vilcieni kursēs katru dienu, tāpēc tiem, kuri vēlas laicīgi izmēģināt jauno maršrutu Ziemassvētku periodā, iesakām izvēlēties reisus janvāra pirmajā nedēļā, kad vēl turpinās skolēnu brīvlaiks,” stāsta LTG Link vadītājs Gedimins Šečkus.

Brauciens vilcienu visās dienās maksā vienādi - standarta biļetes cena ir 24 eiro, pirmās klases biļete - 34 eiro.

Plānots, ka līdz 7. janvārim ieskaitot, pasažierus, kas brauks ar šo vilcienu, pārsteigs bordo krāsas rotājumi un retro gars. Arī biļetēm uz izrotātajiem vagoniem ir parastā cena - tikai jāizvēlas sēdvietas otrajā vagonā.

Pasaulē

Krievijas diktatora Vladimira Putina paziņojumi un prasības izbeigt karu liecina, ka viņš nevēlas piekrist nekam citam kā vien Ukrainas valstiskuma un identitātes iznīcināšanai, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

Svarīgākais