Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Ģimenes "bizness"? Sērijveida slepkavas bijusī sieva notiesāta par trim slepkavībām

© Pixabay.com

Francijā otrdien piespriests mūža ieslodzījumu sērijveida slepkavas Mišela Furnjē bijušajai sievai par viņas lomu trīs viņa paveiktajās slepkavībās, ziņo tv3.lt.

Pēc 10 stundu ilgas apspriedes Monika Olivjē tika atzīta par vainīgu līdzdalībā 20 gadus vecās britu studentes Džoanas Parisas, deviņus gadus vecas meitenes un vēl kādas jaunas sievietes slepkavībās pirms vairākiem gadu desmitiem.

Tiesa nolēma, ka 75 gadus vecajai Olivjē aiz restēm jāpavada vismaz 20 gadi.

"Mūža ieslodzījums ir taisnīgs un adekvāts," pēc sprieduma nolasīšanas sacīja tiesnesis Didjē Safaris.

Olivjē tika apsūdzēta par līdzdalību 20 gadus vecas britu studentes un vēl kādas 18 gadus vecas meitenes nolaupīšanā un slepkavībā 1988. gadā, kā arī par līdzdalību deviņus gadus vecas meitenes nolaupīšanā un slepkavībā 2003. gadā.

Neskatoties uz intensīvajiem meklējumiem, meitenes līķis tā arī netika atrasts.

Apsūdzētās vīrs nomira 2021. gadā 79 gadu vecumā, pirms viņu varēja tiesāt par trim slepkavībām. Pirms nāves viņš atzinās 11 slepkavībās, taču netiek izslēgta iespēja, ka to patiesais skaits varētu būt bijis tuvu diviem desmitiem.

Cietušo ģimeņu advokāts Didjē Sebans sacīja: "Tām ģimenēm, kuras ilgi gaidīja un cīnījās par šo spriedumu, šis lēmums ļoti apmierina."

Olivjē atrodas jau ieslodzījumā kopš 2008. gada, kad viņai tika piespriests sods par līdzdalību četrās citās nolaupīšanās un slepkavībās, kuras pastrādāja viņas vīrs.

"Viņš izmantoja mani," Olivjē sacīja par savu vīru tiesas procesa sākumā.

Furnerē bija pazīstams kā "Ardēnu zvērs", kas nosaukts pēc kalnainā, blīvi meža apgabala Francijas un Beļģijas pierobežā, kur viņš dzīvoja un atrada daudzus savus upurus. Pēc prokuroru domām, viņš nebūtu varējis tik viegli nogalināt bez bijušās sievas palīdzības. Viņiem ir kopīgs dēls Selims Olivjē, kurš pagājušajā nedēļā liecināja tiesā, mudinot māti pastāstīt tiesai visu, ko viņa zina.

Tiesas pēdējā dienā Olivjē kundze izteica nožēlu. "Es lūdzu piedošanu," viņa sacīja pirms sprieduma. "Lai gan es zinu, ka tas, ko es izdarīju, ir nepiedodami."

Sievietes advokāts Ričards Delgeness sacīja, ka tiesa pieņēma viņa klientes atzīšanos, kas, viņaprāt, pilnībā nenoņem viņas atbildību un vainu, un norādīja, ka varēja tikt piespriests vēl ilgāks cietumsods.

Jautāta par konkrētiem notikušā apstākļiem, Olivjē bieži apgalvoja, ka tos nezina un neatceras, kas tiesai liedza pilnībā atklāt upuru nāves apstākļus.