Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"Kā aina no filmas”. Bērnu, ko aiznesa viesulis, atrod dzīvu uz vētrā nogāzta koka

© Scanpix.lv

Tikai mirkli pirms sirēnas, kas brīdina par viesuļvētru, Sidnejas Mūras pārvietojamās mājas jumts ASV, Tenesī štatā jau bija norauts, un viņas četrus mēnešus veco dēlu Lordu bija sagrābis viesulis. Ar neticamo stāstu dalās cnn.com.

"Pirms tam brīdinājuma nebija," sacīja 22 gadus vecā Mūra, kurai bija jāaizsargā arī savs vienu gadu vecas dēls Prinstons.

Mūras draugs, 39 gadus vecais Aramiss, centās nosargāt Lordu, kurš gulēja šūpulī, ko uzrāva gaisā vēja un gružu virpulis, kad štatā plosījās spēcīga viesuļvētra.

Pēc tam nogāzās Mūras mobilās mājas sienas. Vēja brāzmas caurvija stipras lietusgāzes. Aramiss, sniedzoties pēc šūpuļa, arī tika pacelts no zemes un uzmests gaisā, atcerējās Mūra.

Vīrietis guva pleca izmežģījumu un pavadīja mokošas 10 minūtes, pārmeklējot gružu kaudzes, pirms atrada četrus mēnešus veco Lordu, kurš raudot gulēja uz nogāzta koka stumbra apmēram 30 pēdu (apmēram 10 metru) attālumā no vietas, kur kādreiz atradās viņu māja.

"Tā bija kā aina no filmas," sacīja Mūra. "Es atceros, kā redzēju Aramisu ejam spēcīgā lietū, saplēstām drēbēm un ar manu dēlu rokās."

Vētras Tenesī, kur pagājušajā sestdienā reģistrētas vismaz divas viesuļvētras, radīja lielus postījumus un piespieda evakuēties tūkstošiem cilvēku, tostarp Mūrai un viņas ģimenei. Simtiem māju tika iznīcinātas, un tika nogalināti vismaz seši cilvēki, tostarp kāda māte un viņas bērns.

Saskaņā ar ASV Nacionālā meteoroloģiskā dienesta datiem, šo apgabalu skārusi viesuļvētra ar maksimālo vēja ātrumu 125 jūdzes jeb 201 km stundā.

Par laimi, netālu no Mūras mājas tieši torbīd devās ātrās palīdzības mašīna. Kad tā apstājās, lai sniegtu palīdzību, mazulis bija kļuvis kluss.

"Viņš joprojām elpoja, bet viņš bija klāts ar dubļiem un viņam bija skrāpējumi labajā sejas pusē," sacīja paramediķis. Tomēr kopumā mazulis bija vesels.

Šobrīd mazuļa māte Mūra ir izveidojusi GoFundMe lapu, lai palīdzētu savai māsai un diviem brāļa dēliem.

"Es negaidīju nekādu palīdzību, godīgi sakot. Viss īpašums, kas man jebkad ir bijis, ir pazudis,” teica sieviete.

Mūra rakstīja, ka ir pateicīga, ka lielākā daļa ģimenes izglābās ar nelieliem iegriezumiem un sasitumiem. Arī Lordam ausī ir tikai iegriezums, un ģimene īslaicīgi uzturas viesnīcā.

"Man saka, ka viņš izskatījās tā, it kā būtu maigi nolikts uz koka," rakstīja mazuļa māte. "Eņģelis viņu droši veda uz šo vietu."

Kādā intervijā Mūra teica, ka tas ir brīnums, ka Lords ir dzīvs. Viņa stāstīja, ka starp pārvietojamās mājas paliekām bija kaste, kurā atradās pērn mirušās mātes pelni.

"Mēs atradām viņas pelnus pilnīgi netraucētus, neskartus," viņa teica. “Viss joprojām bija kastē. Tas bija ideāli. ”

"Es ticu sargeņģeļiem un brīnumiem," sacīja sieviete. "Es uzskatu, ka mūsu mamma, iespējams, bija tā, kas izglāba manu dēlu Lordu.”